Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

6.2.2015

Kirkkotien terveysasema

 Aukioloaika
ma-pe 8.00-16.00
Kirkkotie 13
Ajanvaraus
02 266 1341 (ma-pe 8.00-15.30)

tai
www.turku.fi/eterveysasiointi

Kirkkotien terveysasema

Ajanvaraus ja hoitotakuun toteutuminen

Kirkkotien terveysaseman kaikki ajat varataan numerosta 02 266 1341 klo 8.00-15.30 tai terveysasemalta sen aukioloaikana. Ajanvaraus sairaanhoidollisissa asioissa perustuu lääketieteelliseen hoidon tarpeen ja kiirellisyyden arviointiin. Lisäksi terveysasemalle voi varata ajan terveysneuvonta- tai terveystarkastuskäynnille. Sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien palvelut ovat maksuttomia.

Kiireetöntä hoitoa vaativassa tilanteessa lääkärille tai hoitajalle voi varata vastaanottoajan myös sähköisesti eTerveyspalveluista.

Terveysasemalle tullessa lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Poikkeuksena ovat lääkärin vastaanotolle tulevat henkilöt, joilla on maksuvapautus. Maksuvapautuksen perusteesta tulee esittää todistus terveysaseman toimistoon. Jos todistusta ei ole mukanasi, kerro kuitenkin ilmoittautuessasi olevasi oikeutettu maksuvapautukseen ja toimita todistus terveysasemalle ensi tilassa käyntisi jälkeen, jotta voimme perua laskun.

Kuulovammaisille tarkoitettu hoidontarpeen arviointi, neuvonta ja ajanvaraus terveysasemille sekä päivystykseen tekstiviestillä numeroon 044 907 3824.

Sairaanhoitajien, terveydenhoitajien ja lääkäreiden vastaanotot

INR-hoitajan seurannassa voivat olla ne Marevan-lääkettä käyttävät potilaat, joiden hoito on hyvässä tasapainossa.


Savuttomuushoitaja auttaa tupakasta vieroituksessa. Astma- ja keuhkoahtaumapotilaiden neuvonnasta huolehtii aseman hengityshoitaja.

Diabetesvastuuhoitaja ohjaa tyypin 2 diabetespotilaita elämäntapamuutoksissa ja opettaa insuliinihoidon aloittamisen ja tukee omasäädön toteuttamista.

Terveysasemalla on lisäksi mahdollisuus yksilölliseen liikuntaneuvontaan. Psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä.

Terveysasemalla on potilaita varten omatoiminen verenpaineenmittauspiste ja mittausopetusta saa tarvittaessa hoitajalta ajanvarauksella.

Asemalla työskentelee seitsemän lääkäriä, joista kolme on yleislääketieteen erikoislääkäreitä.

Päivystys

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat päivystyspotilaat hoidetaan arkisin klo 8.00-15.30 omilla terveysasemilla. Muina aikoina päivystyspotilaat hoidetaan yhteispäivystyksessä Tyksin T-sairaalassa osoitteessa Savitehtaankatu 1, Turku. Puh. 02 313 8800.

Lisätietoja:

Laboratorio ja röntgen

Kirkkotiellä kolmannessa kerroksessa sijaitseva YTHS:n laboratorio on avoinna klo 8.00-12.00. Laboratorio toimii ilman ajanvarausta. Halutessaan ajan voi varata paikan päältä klo 7.30-15.00.


TYKSLABin laboratorioihin ajanvarauksen voi tehdä internetissä tai puhelimitse arkisin ma-pe 7.00-15.00 paikallisverkkomaksun hinnalla numerosta 02 313 6321.

Lisätietoja:

Reseptien uusimisohje

Asemalla on siirrytty sähköiseen reseptiin. Terveysaseman henkilökunta informoi asiasta tarkemmin.

Reseptit uusitaan pääsääntöisesti lääkärin vastaanotolla vuosikontrollikäynnin yhteydessä. Reseptit voidaan uusia myös apteekin kautta tai ne voidaan tuoda terveysasemalle uusittavaksi. Uusimisaika on yksi viikko.

Lisätietoja:

Kirkkotien terveysaseman vastaava lääkäri on Jouni-Pekka Tammi ja osastonhoitaja on Marika Elomäki. Ylilääkärinä toimii Harri Huhtanen ja ylihoitajana Jaana Piispanen.


Sivua viimeksi päivitetty 6.2.2015 12:03 ja sivu on julkaistu 13.5.2014 18:14

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi