Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

« Takaisin edelliselle sivulle

25.11.2011

Erik XIV

 

Logomon liikennejärjestelyt muuttuvat

Kulttuuripääkaupunkivuoden päänäyttämön Logomo-sali on aiemmin B-halliksi nimetty kokonaisuus, johon rakennettiin vuoden 2011 aikana 1 100 - 3 500 katsomopaikan esitystila.

Esittävän puolen pääsisäänkäynti sijaitsee jatkossa Logomo-rakennuksen junaratojen puoleisella sivulla. Ravintolaan kulku käy samasta sisäänkäynnistä. Myös alueen taksitolppa siirtyy Köydenpunojankadun puolelta tämän pääsisäänkäynnin viereen.

Tilausajolinja-autot voivat jättää asiakkaansa pääsisäänkäynnin viereen ja sen jälkeen siirtyä linja-autoille varatuille parkkipaikoille talon toiselle puolelle. Kävelijät kulkevat pääsisäänkäynneille A-puolen näyttelysisäänkäynnin ohitse radan puoleiseen päätyyn.

Alueella on pysäköintitilaa reilulle 200 autolle Logomon ja Köydenpunojankadun välillä sekä linja-autoaseman puoleisessa päädyssä. Eerik XIV -oopperan tapaan lisäpaikoitustilaa on tapahtumakohtaisesti tarvittaessa myös Köydenpunojankadun Koulukadun puoleisessa päässä, tavara-aseman parkkialueella, josta linja-autot kuljettavat yleisön Logomoon.

Esityksiin ja konsertteihin suositellaan tulemaan paikalle hyvissä ajoin ennen näytöksen alkua ja käyttämään joukkoliikennevälineitä tai saapumista kävellen esimerkiksi rautatieaseman viereistä ylikulkusiltaa pitkin.

Uuden salin avajaisten kunniaksi Eerik XIV -oopperan esityksiin on ilmainen kuljetus Kauppatorilta ortodoksisen kirkon edestä.

Lue lisää: 

Logomon liikennejärjestelyt muuttuvat uuden salin myötä

Eerik XIV huipentaa näyttämöllä kulttuuripääkaupunkivuoden

Ooppera Eerik XIV sai ensi-iltansa tiistaina 22. marraskuuta 2011 Turun uuden kulttuurikeskus Logomon suuressa Logomo-salissa. Turun kaupungin tilaamaa teosta on toteuttamassa yli 200 koti- ja ulkomaista huippuosaajaa.

Ruotsin kuningas Eerik XIV:sta kertoma ooppera on Mikko Heiniön säveltämä. Libreton on kirjoittanut Juha Siltanen. Ooppera kertoo vankeudessa istuvasta Eerikistä, joka päättää ryhtyä kirjoittamaan muistelmiaan. Muistelmien myötä Eerikin elämäntarinaa kerrotaan takautuvasti: nuoren herttua Eerikin kosiomatkasta kuljetaan ensitapaamiseen Karin Månsdotterin kanssa ja alati kasvavaan hulluuteen, joka lopulta johtaa Eerikin vallasta syöksemiseen ja pitkään vankeuteen, joka alkaa Turun linnassa. Oopperan ohjaa Erik Söderblom ja musiikin johtaa Leif Segerstam.

Elokuva oopperassa, ooppera elokuvassa

Ooppera vihkii käyttöön uuden Logomo-salin. Noin jalkapallokentän kokoinen sali on muunneltavissa eri tilaisuuksiin sopivaksi. Oopperan tapahtumat kuvataan reaaliajassa neljälle suurelle screenille, joilta yleisö voi seurata laulajia lähikuvissa. Tuloksena on eräänlainen oopperan ja elokuvan yhdistelmä. Elokuvaelementin suunnittelussa ja toteutuksessa on tärkeänä osana Arcadan ja Turun taideakatemian yli 20 elokuvaopiskelijaa ja heidän opettajansa. 

Maailmanluokan solisteja Suomesta ja Ruotsista

Eerik XIV:ssä on kymmenen solistia, Suomesta ja Ruotsista. Pääroolissa kuningas Eerikinä nähdään ruotsalainen mezzosopraano Charlotte Hellekant. Karin Månsdotterin osaa näyttelee sopraano Helena Juntunen.

Muissa rooleissa esiintyvät Jesper Taube, Lennart Forsén, Petri Bäckström, Juha Kotilainen, Hannu Jurmu, Laura Nykänen, Riikka Sirén ja Esa Ruuttunen. Orkesterina toimii Turun filharmoninen orkesteri ja kuorona Turun konservatorion kamarikuoro ja Turun oopperakuoro.

Kulttuuripääkaupunkivuoden suursatsaus

Eerik XIV on Turun kaupungin tilausteos Turun kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi. Suurproduktion tuotannosta vastaa Turun musiikkijuhlasäätiö. Ooppera on osa Turun virallista kulttuuripääkaupunkiohjelmaa. Valtava työryhmä, monipuolinen eri taidelajeja yhdistävä toteutus, iso esiintymisareena ja vaativa tekninen toteutus on omiaan toimimaan kulttuuripääkaupungin loppuvuoden voimannäytteenä turkulaisesta ja suomalaisesta osaamisesta.

Katso suorana lähetyksenä verkosta lauantaina 26.11.

Eerik XIV –ooppera lähetetään suorana internetissä lauantaina 26.11. klo 15-18.25. Oopperan ensi-ilta sai Logomossa haltioituneen vastaanoton. Lippuja esityksiin on vielä jäljellä, mutta jotta kaikki halukkaat, myös kauempana asuvat, saisivat mahdollisuuden nähdä teoksen, se lähetetään myös internetissä.

Lue lisää verkkolähetyksestä


Lisää aiheesta: 

 


suomenkielinen versio | svensk version

Sivua viimeksi päivitetty 25.11.2011 13:57 ja sivu on julkaistu 23.11.2011 15:48

   

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi