Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Hoitotarvikkeiden noutopiste on muuttanut Kunnallissairaalantielle

Hoitotarvikejakelu on muuttanut osoitteeseen Kunnallissairaalantie 20 (rakennus 7). Asiakas tilaa aiemmasta käytännöstä poiketen tarvitsemansa hoitotarvikkeet ennakkoon. Tilatut tuotteet voi noutaa noutopisteestä kolmen viikon (21 päivää) kuluttua tilauksesta.

Kuntaliitto toteutti suurten kaupunkien terveysasemavertailun

Asiakkaat tyytyväisiä Turun terveysasemien palveluihin

Turku keräsi tutkimuksessa hyvää palautetta muun muassa terveysasemien vastaanottopalveluista ja henkilökunnan ammattitaidosta. Asiakastyytyväisyyttä selvitettiin terveyskeskusten avosairaanhoidon vastaanotoilla.

Terveysasemalla remontoidaan

Varissuon terveysasema on suljettu 1.6 - 30.8.2015

Remontti vaikuttaa erityisesti terveysaseman vastaanottopalveluihin ja neuvoloiden toimintaan. Varissuon neuvoloiden terveydenhoitajat ottavat vastaan korvaavissa tiloissa.

 

Terveysasemat

Turussa toimii kuusi alueellista terveysasemaa ja kaksi lähipalvelupistettä. Mäntymäen terveysasemalla toimii myös ruotsinkielinen vastaanotto. Terveysasemat palvelevat arkisin kello 8.00–16.00.

Terveysasemat

Keskustan
terveysasema
Kirkkotien
terveysasema
Maarian
lähipalvelupiste
Mullintien
lähipalvelupiste
Mäntymäen
terveysasema
Pansion
terveysasema
Runosmäen
terveysasema
Varissuon
terveysasema
Ruotsinkielinen
terveysasema

Terveysasema on ensisijainen hoitopaikka arkisin

Oma terveysasema on ensisijainen hoitopaikka kaikissa sairastumistapauksissa arkipäivisin ma-pe klo 8.00–16.00. Alempana tältä sivulta löydät oletusterveysasemasi postinumerohaun avulla. Hoidon tarve ja kiireellisyys arvioidaan, kun otat yhteyttä terveysasemallesi. Kiireellisissä tapauksissa hoito annetaan samana päivänä.

Sairaanhoidon neuvonta palvelee puhelimitse arkisin klo 8–15 numerossa 02 10023.

Kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat, jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, hoidetaan ensisijaisesti omalla terveysasemalla niiden auki ollessa tai hoidon tarpeen arvion jälkeen Turun alueen päivystyksessä Tyksin T-sairaalassa.

Kuulovammaisille tarkoitettu hoidon tarpeen arviointi, neuvonta sekä ajanvaraus terveysasemille kiireettömissä asioissa arkipäivisin ma–pe klo 8–15.30 tapahtuu tekstiviestillä numeroon 044 907 3824. Kiireellisissä asioissa hakeutukaa päivystykseen Tyksin T-sairaalaan.

Pakolaiset ja myönteisen oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat saavat ensivaiheen terveyspalvelut Ulkomaalaistoimistossa kolmen vuoden ajan.

Työttömille työnhakijoille järjestetään terveystarkastuksia Varissuon ja Runosmäen terveysasemilla. Tarkastukset ovat avoinna myös Turun muiden terveysasemien asiakkaille.

Toisen kunnan terveyskeskuksen asiakkaat saavat hoitoa äkillisessä ja kiireellisessä sairastapauksessa joko T-sairaalan yhteispäivystyksessä tai yksityissektorilla. Kiireetöntä sairaanhoitoa voi saada myös terveysasemalta, jos oleskelee Turussa säännönmukaisesti tai pitempiaikaisesti työn, vapaa-ajan vieton, lähiomaisen tai muun vastaavan syyn vuoksi. Vastuu sairauden kokonaishoidosta säilyy kuitenkin asiakkaan valitsemalla omalla terveyskeskuksella (yleensä kotikunnassa) ja palveluja saa omassa terveyskeskuksessa tehdyn hoitosuunnitelman mukaan. Asiakkaan on tehtävä ilmoitus palvelujen tarpeesta kolme viikkoa ennen käyntiään.

Yhteyden ottaminen terveysasemalle

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan terveysasemilla on käytössä TeleQ-puhelinjärjestelmä, joka vastaa puheluusi arkisin kello 8–15.30 oman terveysasemasi ajanvarausnumerosta. Varatun ajan voit peruuttaa puhelinjärjestelmän avulla mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Ajan peruutus on tehtävä ajoissa, viimeistään kello 24 edellisenä yönä. Peruuttamatta jätetystä tai liian myöhään peruutetusta lääkärin vastaanottoajasta peritään 39,60 euron suuruinen maksu.

Voit varata omalle terveysasemallesi lääkärin kiireettömän vastaanottoajan myös sähköisesti eTerveyspalvelujen kautta. Palveluun voi kirjautua joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vastaanottoajan voi varata itselleen. Ajan varaaminen toisen puolesta edellyttää voimassa olevaa palvelusopimusta toisen puolesta asioinnista.

Kuntalainen voi käyttää eTerveyspalvelun ajanvarausta ja esitietolomakkeita ilman sähköisen asioinnin palvelusopimusta. Muut palvelut, esimerkiksi reseptin uusimisen, mahdollisuuden omien kotimittaustulosten lähettämiseen ja viestipalvelun, saa käyttöön tekemällä sähköisen asioinnin sopimuksen.

Postinumeroiden mukaiset terveysasemat

Turkulaiset voivat asioida postinumeron mukaisella terveysasemalla, jolloin ei tarvita erillistä ilmoitusta terveysaseman valinnasta. Postinumeron mukaisen terveysaseman löydät alla olevasta taulukosta klikkaamalla postinumeroasi. Joitakin postinumeroalueita saattaa palvella kaksi tai kolme terveysasemaa. Klikkaamalla omaa postinumeroa löydät osoitekohtaiset tiedot siitä, mille terveysasemalle kuulut.

20100202002021020240
20250203002032020360
20380204002046020500
20520205402061020700
20720207402075020800
20810208802090020960
21280213302134021400
Ruotsinkielinen terveysasema

Terveysaseman vaihtaminen Turun sisällä

Turkulainen voi valita, miltä Turun terveysasemalta hän saa terveydenhuollon palvelut. Terveysaseman vaihtamisesta on tehtävä kirjallinen ilmoitus joko sille terveysasemalle, jota asiakas on aiemmin käyttänyt, tai sille, jonka hän valitsee. Vaihtolomakkeita on saatavissa terveysasemilla. Hoitovastuu siirtyy valitulle terveysasemalle viimeistään kolmen viikon kuluttua ilmoituksen saapumisesta. Valinta voi kohdistua samanaikaisesti vain yhteen terveysasemaan ja uuden valinnan voi halutessaan tehdä aikaisintaan vuoden kuluttua edellisestä valinnasta.

Terveysaseman vaihtaminen yli kuntarajan

Vuoden 2014 alusta kiireettömän hoidon hoitopaikan valinnanvapaus on laajentunut. Tämä tarkoittaa, että asiakas voi valita terveyskeskuksekseen minkä tahansa Manner-Suomen terveyskeskuksista.

Terveyskeskuksen valinta käsittää mm. terveysneuvonnan ja terveystarkastukset, sairaanhoidon, suun terveydenhuollon ja neuvolapalvelut. Terveyskeskuksen vaihtaminen vaikuttaa siis paitsi terveysasemapalveluiden niin myös neuvolapalveluiden ja suun terveydenhuollon toimipaikkaan.

Valinta ei koske kouluterveydenhuoltoa, opiskelijaterveydenhuoltoa eikä pitkäaikaista laitoshoitoa. Kunnalla ei myöskään ole velvollisuutta järjestää kotisairaanhoitoa oman alueensa ulkopuolella.

Jos haluat vaihtaa oman terveyskeskuksesi, tee kirjallinen ilmoitus sekä uudelle että vanhalle terveyskeskuksellesi kolme viikkoa ennen ensimmäistä käyntiäsi. Terveyskeskusta voi vaihtaa enintään kerran vuodessa. Hoitopaikaksesi voit valita samanaikaisesti vain yhden terveyskeskuksen ja terveysaseman.

Huom.! Käytä tätä lomaketta vain valitessasi terveyskeskuksen palvelut muusta kuin kotikunnastasi.

Henkilötietolomake ja muita esitietolomakkeita

Kun asioit terveysasemalla, ota mukaasi Kela-kortti. Mikäli toinen henkilö asioi toisen täysi-ikäisen puolesta, edellytämme valtakirjaa. Terveysasemalle tarvittavan henkilötietolomakkeen voi halutessaan täyttää jo kotona ja tuoda sen mukanaan terveysasemalle. Alla olevista linkeistä löydät nämä sekä muut käytettävissä olevat esitietolomakkeet.


Aiheeseen liittyen:


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 3.3.2015 16:31 ja sivu on julkaistu 16.8.2013 13:02

Muut nostot

Kirjaudu eTerveyspalveluun

 

Hyvinvointipalveluverkko

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio

© 2013 Turun kaupunki | PL 355, 20101 TURKU
Käyntios. Yliopistonkatu 27a | vaihde (02) 330 000 | turun.kaupunki@turku.fi