Kielivalinta

Valitse kieli: suomeksi på svenska in english
 

Haku

 
Tarkennettu haku   Yhteystietohaku

på svenska | in English

 Tekstin koko: a a a a 

Sisältö

Katso viikonlopun 20.-21.12. ohjelma museossa

Jouluisia opastuksia ja haltiaseikkailuja

Apteekkimuseossa, Luostarinmäen käsityöläismuseossa ja Turun linnassa pääsee virittäytymään joulutunnelmaan osallistumalla joulupöytäopastuksille, tonttukierroksille tai Haltiaseikkailuun.

Joulupöytäopastukset suomeksi klo 11, ruotsiksi klo 13

Tapaninlaulajaiset 26.12. klo 15

Vanha Tapaninveisu kaikuu jälleen Luostarinmäen hämärtyvillä kujilla Puolalanmäen musiikkilukion poikien toimesta. Yhdessä yleisön kanssa pojat laulavat myös tutuimpia joululauluja.

Opastukset 20.-21.12. klo 12 ja 14

Katetut joulupöydät -näyttely. 16.12.-11.1.

Pöytiin on pantu parasta mitä talosta löytyy ja tuoreen leivän veden kielelle nostattava tuoksu vastaanottaa kävijän. Kynttilöiden valopiirissä hohtavat parhaat posliinit mankeloitujen pellavaliinojen päälle katettuina.

 

Luostarinmäen käsityöläismuseo

Luostarinmäki on Turun ainoa yhtenäinen puutaloalue, joka säilyi vuoden 1827 palosta. Yli 200 vuotta vanhat rakennukset sijaitsevat alkuperäisillä paikoillaan. Niihin on sisustettu sekä käsityöläisten asuntoja että yli 30 eri alan verstasta esittelemään esiteollisen ajan kaupunkikäsityön historiaa. Kesäaikaan verstaissa työskentelee käsityöläisiä.

Käsityöläismuseo on kansainvälisesti tunnettu kohde. Vuonna 1984 museolle myönnettiin FIJET:in, matkailualan kirjailijoiden ja toimittajien kansainvälisen liiton palkinto, "Kultainen Omena". Vuoden kohokohta ovat elokuussa järjestettävät Käsityötaidon päivät, jolloin Kultaisen Omenan Killan mestarit ja kisällit esittelevät noin neljääkymmentä eri käsityöammattia ja taitoa.


suomenkielinen versio | svensk version | english version

Sivua viimeksi päivitetty 7.1.2013 11:45 ja sivu on julkaistu 21.3.2005 11:43

Muut nostot

Teemaopastuksia
Varaa käynti LM banneri
FB_button
Instagram

Lisätoiminnot

Verkkopalvelun opaste | Sivukartta | Palaute ja asiointi | Tulosta sivu | Media | Tekstiversio