Eläinhoitola

Turun kaupungin eläinhoitola
Vanha Tampereentie 229
20380 TURKU
Puh. 02 262 3110
Facebook. https://www.facebook.com/elaintenhoitajat/

Eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kobra
Puh. 050 554 6394

Turun kaupungin eläinhoitolassa otetaan vastaan ilman omistajaa jääneitä ja viranomaisten haltuun ottamia lemmikkieläimiä sekä huolehditaan niiden tilapäisestä hoidosta. Eläinhoitolassa hoidetaan myös loukkaantuneita ja nälkiintyneitä luonnonvaraisia eläimiä Turun eläinsuojeluyhdistyksen toimesta. Turun kaupungin eläinhoitola palvelee seuraavia kaupunkeja ja kuntia: Aura, Kaarina, Kustavi, Lieto, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku ja Vehmaa.

Eläinhoitolan asiakaspalvelu on avoinna

  • arkisin klo 08:00 – 18:00
  • viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 08:00 – 17:00

Ota yhteys eläinhoitolaan tai poliisiin, jos lemmikkisi katoaa tai löydät karkuteillä olevan lemmikin. Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti, ilmoita asiasta valvontaeläinlääkäri Tiina Korte-Mattilalle. Valvontaeläinlääkärin toiminta-alue on Turku, Raisio, Naantali ja Rusko. Valvontaeläinlääkäri on tavoitettavissa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella ota yhteys poliisiin.

Kerros- ja rivitalojen häiritsevästi haukkuvista koirista tai lemmikkien hajuhaitoista ota yhteys isännöitsijään. Jos näet eläimen pahoinpitelyn, ilmoita asiasta poliisille.

Eläinhoitolan hinnasto

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta. Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä. Jos lemmikkiä ei noudeta hoitolasta 15 vuorokauden sisällä, se voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa.

Hoitolahinnat (sis. alv 24 %):

  • koirat 20,50 €/päivä
  • kissat 13,60 €/päivä
  • muut pieneläimet 10,20 €/päivä