Eläinhoitola

Turun kaupungin eläinhoitolassa otetaan vastaan ilman omistajaa jääneitä ja viranomaisten haltuun ottamia lemmikkieläimiä sekä huolehditaan niiden tilapäisestä hoidosta. Eläinhoitolassa hoidetaan myös loukkaantuneita ja nälkiintyneitä luonnonvaraisia eläimiä Turun eläinsuojeluyhdistyksen toimesta. Eläinhoitola toimii yhteistyössä seuraavien kaupunkien ja kuntien kanssa: Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa sekä 1.1.2017 alkaen myös Pöytyä.

Eläinhoitolan asiakaspalvelu on avoinna

  • arkisin klo 8.00 – 18.00
  • viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 8.00 – 17.00

Eläinhoitolan yhteystiedot

Ota yhteyttä eläinhoitolaan tai poliisiin, jos lemmikkisi katoaa tai löydät karkuteillä olevan lemmikin. Jos epäilet, että eläintä kohdellaan huonosti, ilmoita asiasta valvontaeläinlääkäri Tiina Korte-Mattilalle. Valvontaeläinlääkärin toiminta-alue on Turku, Raisio, Naantali ja Rusko. Valvontaeläinlääkäri on tavoitettavissa virka-aikana. Virka-ajan ulkopuolella ota yhteyttä poliisiin

Jos näet eläimen pahoinpitelyn, ilmoita asiasta poliisille.
Kerros- ja rivitalojen häiritsevästi haukkuvista koirista tai lemmikkien hajuhaitoista otetaan yhteyttä isännöitsijään.

Eläinhoitolan hinnasto

Kunnalla on oikeus periä eläimen omistajalta tai haltijalta korvaus eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta. Omistaja saa lemmikkieläimensä takaisin hoitomaksun maksettuaan, ellei luovutuksen esteenä ole eläinsuojelullisia syitä. Jos lemmikkiä ei noudeta hoitolasta 15 vuorokauden sisällä, se voidaan luovuttaa uudelle omistajalle tai lopettaa.

Hoitolahinnat (sis. alv 24 %):

  • koirat 20,40 €/päivä
  • kissat 13,60 €/päivä
  • muut pieneläimet 10,20 €/päivä