Eläinlääkäri ja päivystys Turun alueella

Päivystys

• Pieneläinpäivystys arkisin klo klo 16.00 – 08.00 ja viikonloppuisin puh. 0600 124 44 Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy, Purokatu 3, 21200 RAISIO
  • Hyötyeläinpäivystys arkisin klo klo 16.00 – 08.00 ja viikonloppuisin, puh. 0600 041 451

Eläinlääkäripalvelut virka-aikana

• Turussa eläinlääkäripalveluja lemmikeille virka-aikana tarjoavat yksityiset eläinlääkäriasemat
  • Hyöty- ja suureläinten hoidosta vastaa sopimuksen perusteella Liedon kunta

Lemmikkieläinpäivystys (maakunnallinen)

Varsinais-Suomen kunnat järjestävät yhteisen lemmikkieläinpäivystyksen koko Varsinais-Suomen alueella. Pieneläinpäivystystä hoitaa 01.01.2018 alkaen Raisiossa sijaitseva Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy, osoitteessa Purokatu 3, 21200 RAISIO. Päivystysklinikalla on nykyajan vaatimusten mukaiset laitteet ja hoitomahdollisuudet.

• Pieneläinpäivystyksen puhelinnumero: 0600 124 44 (0,50 €/min + ppm)

Hyötyeläinpäivystys

Varsinais-Suomen hyötyeläinpäivystyksessä päivystää kolme eläinlääkäriä.

• Hyötyeläinpäivystyksen puhelinnumero: 0600 041 451 (0,70 €/min + ppm)

Palvelupuhelinnumeroon soitettaessa puhelu ohjautuu alueen päivystävälle eläinlääkärille, kun soittaja valitsee päivystysalueen puhelimessa annettavien ohjeiden perusteella.

Hyötyeläinpäivystysalueet

1. Kaarina, Kemiönsaari, Paimio, Parainen, Salo ja Sauvo.
  2. Aura, Koski TL, Lieto, Loimaa, Marttila, Oripää, Pöytyä ja Turku.
  3. Kustavi, Laitila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa.

Jokaisella alueella on yksi päivystävä eläinlääkäri. Päivystävät eläinlääkärit tekevät yhteistyötä keskenään, jolloin vapaana tai lähimpänä asiakasta oleva eläinlääkäri voi hoitaa potilaskäynnin.

Päivystysajat

Pieneläinpäivystys palvelee arkisin klo 16:00 – 08:00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16:00 seuraavaan maanantaihin klo 08.00. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 16:00 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 08:00.

Hyötyeläinpäivystys palvelee arkisin klo 16:00 – 08:00 ja viikonloppuisin perjantaista klo 16:00 seuraavaan maanantaihin klo 08:00. Poikkeuspäivinä, kuten arkipyhinä sekä joulu- ja juhannusaattoina, päivystys alkaa vastaavalla tavalla poikkeuspäivää edeltävänä päivänä klo 16:00 ja päättyy ensimmäisenä normaalina arkipäivänä klo 08:00.

Lemmikkien eläinlääkäripalvelut virka-aikana

Turussa eläinlääkäripalveluja lemmikeille virka-aikana tarjoavat yksityiset eläinlääkäriasemat.

Turun kaupungilla on sopimus kiireellisen eläinlääkäriavun järjestämisestä Turun kaupungin alueella virka-aikana (arkisin klo 08:00 – 16:00). Seuraavat eläinlääkäriasemat antavat Turun alueella oleville koirille, kissoille ja muille pienikokoisille lemmikkieläimille kiireellistä eläinlääkäriapua:

Mikäli eläinlääkäriasema on estynyt antamasta apua riittävän nopeasti ja lemmikkinne vointi sitä vaatii, kääntykää toisen kiireellistä apua antavan turkulaisen eläinlääkäriaseman puoleen.

Yksityiset eläinlääkäriasemat perivät hoidosta hinnastonsa mukaisen maksun.

Hyötyeläinten lääkäripalvelut virka-aikana

Hyöty- ja suureläinten hoidosta vastaa sopimuksen perusteella Liedon kunta. Kunnaneläinlääkäreillä on puhelinaika neuvonnalle sekä ajanvaraus arkipäivisin klo 08:00 – 09:00.

Ensisijaisesti hyöty- ja suureläimiä hoitaa Kaarinan, Paimion ja Sauvon alueilla toimiva kunnaneläinlääkäri Jouni Mäkelä, Tehdastie 2, 21530 PAIMIO, puh. 02 470 5766 (arkipäivisin klo 08:00 – 09:00) ja puh. 0500 228 095 (kiireelliset).