Pääskyvuorenrinteen asemakaava

Havainnekuva Turun kaupunkisuunnittelu

 

Pääskyvuorenrinne sijaitsee noin 4 kilometriä Turun Kauppatorilta länteen Pääskyvuoren kaupunginosassa. Alueen laajuus on noin 30,4 ha.

Kaupunki järjesti Pääskyvuorenrinteen tontinluovutuskilpailun 10.8.2015   -   13.11.2015 välisenä aikana. Kilpailuohjelman sisältö ja tavoitteet on valmisteltu Turun kaupungin Kiinteistöliikelaitoksen ja Ympäristötoimialan Kaupunkisuunnittelun yhteistyönä. Kilpailun järjestäjä pyysi ehdotuksia kilpailun kohteena olevien asuinkerrostalotonttien suunnittelusta ja toteutuksesta. Määräaikaan mennessä jätettiin kolme ehdotusta, joiden nimimerkit ovat ”Himmeli”, ”Passerie ja ”Pääsky poikineen”.

Turun kaupunkisuunnittelu sovitti suunnitelman yhteen Pääskyvuorenrinteen alueen suunnittelukilpailuun osallistuneiden ryhmien kanssa. Tavoitteena oli voittajaehdotusten yhteensovittaminen ilman, että ehdotukset menettävät omaa identiteettiään. Tarkasteltavia asioita ja keinoja oli mm. kattomuoto, rakennus- ja julkisivumateriaalit, julkisivujen värit, kerrosluku, katutila ja ”shared space” idea, rakennuskorttelia rajaava muuriaihe ja valaistus.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Pääskyvuorenrinteen kaavaehdotuksen 18.4.2017. Koska kaupunginvaltuuston päätöksestä ei jätetty valituksia Pääskyvuorenrinteen asemakaava kuulutettiin voimaan 17.6.2017.

Nyt käynnissä on Pääskyvuorenrinteen yleisten alueiden suunnittelu.

Lisätietoja: Kaavoitusarkkitehti Christiane Eskolin, kaupunkiympäristötoimiala, Turun kaupunki

 

Asiasanat: