Jalankulkijat ja pyöräilijät

Pyöräily on nykyisin Turussa yhtä merkittävä kulkumuoto kuin joukkoliikenne. Kävelyn ja pyöräilyn merkitys korostuu entisestään tulevaisuuden ruuhkautuvassa kaupunkiliikenteessä. Mitä suurempi osa matkoista tehdään kävellen ja pyöräillen, sitä vähemmän on autoliikenteen ruuhkia ja sitä sujuvampaa liikenne on. Kävely ja pyöräily eivät aiheuta kasvihuonekaasupäästöjä, ilmansaasteita tai melua. Kun kaupunkirakenne on sellainen, että matkat on henkilöauton sijaan mahdollista tehdä kävellen ja pyöräillen, vie liikkuminen vähemmän tilaa ja aiheuttaa vähemmän kustannuksia. Liikunta ja sen terveyshyödyt ovat keskeinen motiivi kävellä tai pyöräillä myös arkiset matkat. Arkiliikunnan ja kuntoliikunnan yhdistäminen edistää terveyttä merkittävästi.

Lainaa pyörä helposti

Mikäli omaa polkupyörää ei ole käytettävissä, kannattaa pyöräretkelle suunnata kesäkaudella Turun pääkirjaston kautta. Vaski-kortilla kirjastosta on lainattavissa seitsemän polkupyörää sekä yksi sähköpyörä. Kysy tarkemmat ohjeet kirjaston vastaanotosta. Lisäksi pääkirjaston sisäpihalta, vapaa-aikatoimialan toimiston vierestä, löytyy vapaassa käytössä oleva polkupyörän pumppu.

Myös VisitTurku vuokraa polkupyöriä matkailuneuvonnassa, osoitteessa Aurakatu 2.

Vuokraa lisävarusteet kävelyyn

Kirjastoista voit lainata kirjastokortilla askelmittareita. Askelmittareiden laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä saa asiakaspalvelutiskeiltä.

Turun Liikuntapalvelukeskus vuokraa kävelysauvoja alkaen kuuden euron päivähintaan.