Kuukauden esine

Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Kuukausittain esitellään esine tai taideteos, josta kertova juttu ilmestyy Aamuset-lehdestä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset.

Uusimmat blogipostaukset

Hiussuortuvia muistoksi

1.11.2018 08.15 - Anu-Riikka Leppänen
Ruustinna Emma Åsbrink lahjoitti jälkisäädöksellään Sigrid Rindellille sormuksen, jonka kylkiä pitkin kulkee avattavat kannet. Kansien alle on upotettu hiuksista tehty punos. Ruustinna oli syntynyt vuonna 1850, mutta kuolinvuosi ei ole tiedossa.

Hiidenkiuas

1.10.2018 10.27 - Johanna Viitaharju
Ihminen tarvitsee tarinoita yhtä välttämättä kuin vettä ja leipää. Niitä luullaan vain viihdykkeeksi, mutta aikanaan ne selittivät ympäröivän maailman ilmiöitä. Selitysten avulla ihminen saattoi luoda toimintamalleja, vaikuttaa niillä elinpiiriinsä ja hallita siten omaa elämäänsä.

Jäniksenkäpälästä oli moneksi

1.9.2018 09.30 - Tanja Ratilainen
Vielä tänäkin päivänä ihmisillä on monenlaisia pikku uskomuksia, joita taikauskoksikin voi kutsua. Ei kävellä tikkaiden alitse, koska se tuottaa huonoa onnea, tai koputetaan maalaamatonta puuta, kun todetaan kaiken olevan hyvin.

Elävää kuvaa ennen elokuvaa

1.8.2018 08.00 - Anni Savolainen
Nykyään perinteisen elokuvan ohella puhutaan 3D-elokuvista, VR-laseista, gifeistä ja muista liikkuvan kuvan muodoista. Elokuvan historian koetaan alkaneen ranskalaisista Lumièren veljeksistä 1890-luvulla.

Kaupunki korussa

1.7.2018 08.45 - Ringa Takanen
Pienikokoisen kirjan hopeiset kannet on koristeltu jugendtyylisin kasviornamentein. Kirja on kaulassa pidettäväksi tarkoitettu riipus, joka tarjoaa lähemmin tarkastelevalle yllätyksen. Alkuperältään tuntemattoman korun sisältä paljastuu kahdeksan kuvan sarja turkulaisista nähtävyyksistä.

Sivut