Kuukauden esine

Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Kuukausittain esitellään esine tai taideteos, josta kertova juttu ilmestyy Aamuset-lehdestä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset.

Uusimmat blogipostaukset

Jäniksenkäpälästä oli moneksi

1.9.2018 09.30 - Tanja Ratilainen
Vielä tänäkin päivänä ihmisillä on monenlaisia pikku uskomuksia, joita taikauskoksikin voi kutsua. Ei kävellä tikkaiden alitse, koska se tuottaa huonoa onnea, tai koputetaan maalaamatonta puuta, kun todetaan kaiken olevan hyvin.

Elävää kuvaa ennen elokuvaa

1.8.2018 08.00 - Anni Savolainen
Nykyään perinteisen elokuvan ohella puhutaan 3D-elokuvista, VR-laseista, gifeistä ja muista liikkuvan kuvan muodoista. Elokuvan historian koetaan alkaneen ranskalaisista Lumièren veljeksistä 1890-luvulla.

Kaupunki korussa

1.7.2018 08.45 - Ringa Takanen
Pienikokoisen kirjan hopeiset kannet on koristeltu jugendtyylisin kasviornamentein. Kirja on kaulassa pidettäväksi tarkoitettu riipus, joka tarjoaa lähemmin tarkastelevalle yllätyksen. Alkuperältään tuntemattoman korun sisältä paljastuu kahdeksan kuvan sarja turkulaisista nähtävyyksistä.

Aurajokeen uponnut Madonna

1.6.2018 08.15 - Tanja Ratilainen
Kesällä 2012 Turun museokeskus teki arkeologisia kaivauksia Aurajoen itäpenkalla Nunnankadun ja Aurasillan välisellä alueella rantalaitureiden korjaustöiden vuoksi. Joen rantaan kerrostuneen puusilpun ja muun jätteen joukosta löytyi yllättäen pieni, noin 10 cm korkea, keraaminen patsas.

Kohtalon lintuja

1.5.2018 08.30 - Johanna Viitaharju
Vaiti ja vakavana tuijottava täytetty käki kuuluu Biologisen museon kokoelmaan.

Sivut