100-vuotiaan matkassa: Tuoretta perunaa omasta pihasta

100-vuotiaan matkassa: Tuoretta perunaa omasta pihasta

Kurjenmäkikoti 1:n alakerrassa on asukkaana 102-vuotias Hanna. Hanna on kalastajan tytär, syntyjään Merikarvialta. Tänä vuonna hän täyttää 103 vuotta.

Työelämänsä Hanna oli ompelijana vaatturin liikkeessä ja kotonakin ompeli vaatteita perheelleen. Lisäksi hän oli kova kutomaan sukkia ja vanttuita. Käsityöt olivat tärkeitä ja siksi Hanna vielä kotona asuessaan kävi monta kertaa viikossa erilaisissa kerhoissa.

Kotona hän asui 96-vuotiaaksi asti ja hoiti itsenäisesti kotityöt. Naimisissa Hanna ehti olla 60 vuotta ja sukua on jo neljännessä polvessa.

Kesäkuun 15. päivä istutimme Kurjenmäkikodin pihalle kasvilaatikkoon siemenperunoita ja Hanna oli aktiivisesti mukana istuttamassa niitä.

Elokuun 11. päivä nostimme perunat, ja voi sitä riemua, kun Hanna sai maistaa heti tuoretta keitettyä perunaa voin ja sillin kera. Muutkin asukkaat olivat tyytyväisiä.

Perunasato oli hyvä ja meille tämä oli ensimmäinen kerta, kun yhdessä istutimme niitä pihalle.

Leipominen on ollut myös Hannalle mukava viriketoiminta, jossa hän on ollut myös innokkaasti mukana. Hannasta huomaa, että hän on leiponut paljon kotona asuessaan ja lasten ollessa pieniä.

Hanna on aina osallistunut aktiivisesti kaikkeen viriketoimintaan mielellään ja ollut esimerkkinä meille nuoremmille.

Hannele Dravantti
viriketoiminnanohjaaja
Kurjenmäkikoti 1