”Näin kun yhdess’ ollaan, hei!”

Vapaaehtoistyötä jo vuosikausia tehneet Anja Nurminen ja Hannu Mäkilä aloittavat viikoittaisen laulutuokion Kerttulissa tutulla laululeikillä: ”Näin kun yhdess’ ollaan, hei… tullaan tuttaviks!”

Anja soittaa pianoa ja Hannu toimii esilaulajana näissä yhteislauluhetkissä, jotka ovat asukkaiden keskuudessa hyvin suosittuja. Ja tuttaviksi ollaan tosiaan tultu! Anja ja Hannu kuuluvat jo vähän niin kuin Kerttulin henkilökuntaan.

 

"Eläkkeelle jäätyäni ajattelin, että voisin panostaa vapaaehtoistyöhön. Olen tavallaan koko ikäni auttanut muita ja tehnyt talkoohommia. Tämä homma on suoraan jatkoa sille", Hannu sanoo, kun ihmettelen miksi hän alun perin tuli lähteneeksi vapaaehtoistyöhön.

Anjalle ehdotettiin ryhtymistä henkilökohtaiseksi ystäväksi, mutta hän oli sitä mieltä, että se ei ole hänen juttunsa. Yhdessä laulaminen sen sijaan tuntui omalta. "Vanhana partiolaisena auttamisen halu on edelleen voimakas. Se on kivaa, kun omalla musiikkiharrastuksella voi ilahduttaa muita".

Vapaaehtoistyöstä saatava palaute antaa molemmille voimia jaksamiseen. Hannun sanojen mukaan suru pitää itsestään huolen, mutta iloa kun jakaa, se moninkertaistuu.

”Sohvalle ei kannata jäädä, vaan rohkeasti mukaan vaan! Vanhukset tarvitsevat auttavia käsiä ja silmiä.”

 

Tietoa kirjoittajasta

Leenamaija
Keskinen
viriketoiminnanohjaaja
Kerttuli