Runosmäen rohkeat -teatteriryhmä ilahdutti Kerttulissa

Teatteriharrastus ilahduttaa asukkaiden ohella myös siihen osallistuvia työntekijöitä ja hitsaa työyhteisöä entistä tiiviimmin yhteen.

Runosmäen rohkeat -teatteriryhmä on perinteisesti esiintynyt juhannus- ja elojuhlassa sekä joulujuhlassa Runosmäen vanhuskeskuksessa. Myös syntymäpäivillä sekä eläke- ja ystävänpäiväjuhlissa on monesti saatu nauttia teatterista.

Juhlapäivinä kuten pääsiäisenä, Lucian päivänä ja joulun aikaan, järjestetään koko talossa kulkueita, joissa osallistujat ovat pukeutuneet teeman mukaan. Kulkue vierailee kaikilla osastoilla, joissa myös asukkaat, jotka eivät halua lähteä pois kodeistaan, saavat nauttia lauluista ja lausutuista runoista. Joulun aikaan tonttukulkueessa tanssitaan, lauletaan ja viedään osastoille jouluherkkuja. Pääsiäisenä kulkueessa on mukana tipuja, noitia ja pupuja. Unikeonpäivänä taas unikeko ja muut uniset osallistujat yövaatteissaan herättelevät talon uuteen päivään.

Kulkueissa vierailevina tähtinä ovat usein myös Piiparinpolun päiväkodin lapset. Esitykset vaihtelevat musiikillisista näytelmistä perinteisempään teatteriin. Eri juhliin suunnitellaan aina uusi näytelmä.

- Ideoimme yhdessä ja sitten vaan toteutetaan. Emme juurikaan harjoittele, vaan esitykset viedään läpi aina vähän ex-tempore, kuvailee yksikön esimies Nina Ailio.

Kaikki halukkaat pääsevät mukaan: asukkaat, työntekijät, siviilipalvelusmiehet, työllistetyt. Myös työharjoittelussa olevia opiskelijoita innostetaan lähtemään mukaan.

Kulttuurigaala järjestettiin nyt syksyllä kotiyleisön edessä Runosmäessä ja lisäksi Kerttulissa. Eräs aiemmin Runosmäessä työskennellyt ja Kerttulin yleisössä esityksestä nauttinut toivoikin, että myös muissa vanhusten asumispalveluiden yksiköissä olisi vastaavaa toimintaa. Siinä kun on koko työyhteisö tavalla tai toisella mukana.

Kuva ja video on otettu Kerttulin kulttuurigaalasta 30.10.2017 esityksestä "Sininen huivi".

Tietoa kirjoittajasta

Tiia Laakso ja
Katja Heinämäki
tiedottajat
Hyvinvointitoimialan viestintä