25 vuotta asioimistulkkausta

Pitkä historia on luonut vahvaa ammattiosaamista

 

Turun seudun tulkkikeskus on juhlistanut maaliskuussa 25-vuotista toimintaansa. Takana on hurja määrä tulkattuja tunteja ja käännettyjä sivuja. Vuosien varrella tulkkikeskukseen on kertynyt huikeaa ammattiosaamista niin asioimistulkkauksen, kääntämisen kuin toimistotyönkin aloilta. Osa työntekijöistä on ollut matkassa mukana koko neljännesvuosisadan ajan.

Juhlavuoden kantavana teemana on tehdä mahdollisimman laajasti tunnetuksi Turun seudun tulkkikeskuksen työtä ja erityisesti asioimistulkkausta sekä nostaa esiin asioimistulkin ammatillista roolia ja tulkkaustyön eettisiä periaatteita.

Alkuvuoden aikana olemme muun muassa järjestäneet viranomaisasiakkaille koulutustilaisuuden Monikulttuurisia kohtaamisia tulkin välityksellä. Lisäksi olemme käyneet puhumassa oppilaitoksissa ja vieneet tietoa asioimistulkkauksesta myös maahanmuuttajien yhteisöihin. Keväällä jatkamme edelleen maahanmuuttajille suunnattuja info- ja keskustelutilaisuuksia. Syksyllä jalkaudumme muun muassa Turun kaupungin pääkirjastoon kertomaan asioimistulkkauksesta kaikille siitä kiinnostuneille.

Työpaikan hengen ja positiivisen meiningin luo koko henkilöstö yhdessä: suurkiitos kaikille niille sadoille työntekijöille, jotka omalta osaltaan ovat olleet viemässä Turun seudun tulkkikeskuksen tarinaa eteenpäin. Juhlavuoden kunniaksi henkilöstölle järjestettiin suuren suosion saanut iltajuhla, ja pitkin vuotta järjestetään erilaisia luento- ja koulutustilaisuuksia.

Vahvalta pohjalta toimintaa on hyvä jatkaa ja kehittää, myös seuraavat 25 vuotta.  

 

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna-Mari
Kolistaja
Vt. johtaja
Turun seudun tulkkikeskus