Vilkaise menneeseen, suuntaudu tulevaan

Mitä sitä tulikaan tehtyä?

Vuoden vaihduttua on hyvä vilkaista peruutuspeiliin. Mitä on jäänyt päällimmäisenä mieleen Turun seudun tulkkikeskuksen toimintavuodesta 2017?

 

Vuosi alkoi muuttohommissa. Noin 17 Rauhankadulla vietetyn työvuoden jälkeen tulkkikeskus muutti ydinkeskustaan Linnankadulle. Muutto-operaatio oli melkoinen ponnistus ja muuttolaatikoiden määrä huima. Toimistotilojakin olisi syytä konmarittaa aika ajoin...

Toimitilan muutossa lähti kymmeniä laatikoita asiakirjoja arkistoon. Unelma paperittomasta toimistosta elää yhä.

 

Arvostamme ammattitaidon ylläpitämistä, itsensä kehittämistä ja uuden oppimista. Vuosittain Turun seudun tulkkikeskus järjestää koulutustilaisuuksia ja luentoja henkilöstölleen. Vuonna 2017 asioimistulkeilla oli mahdollisuus oppia lisää muun muassa lasten veri- ja syöpäsairauksista.

Tässä keskitytään lasten ja nuorten hematologiaan

 

Harjoittelimme tärkeitä hätäensiaputaitoja koko päivän kestäneellä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen järjestämällä kurssilla. Ensiaputaidot tulivat tutuiksi sekä asioimistulkeille että toimistotyöntekijöille. Defibrillointi tuli testattua, ja vielä on elvytysrytmi tuoreessa muistissa: 30 painallusta, 2 puhallusta.      

Tämä Anne vaikutti kovin kalpealta elvytysharjoituksen jälkeen

 

Henkilöstön kehittämispäivässä pureuduttiin työyhteisön merkitykseen ja pohdittiin työn psykososiaalisia kuormitustekijöitä. Kehittämispäivät tukevat henkilöstön työhyvinvointia, vahvistavat yhteisöllisyyttä ja edistävät työyhteisön toimivuutta. Työyhteisön toimivuus ja sosiaalinen pääoma puolestaan lisäävät koko työyhteisön voimavaroja. Kaikkien näiden hienojen asioiden lisäksi kehittämispäivässä oli myös hauskaa!    

Kehittämispäivän aikana kehitettiin ja kehityttiin

 

Viime syksynä Turun seudun tulkkikeskuksessa jouduttiin testaamaan toimintavalmiutta myös ikävässä kriisitilanteessa. Poikkeustilanteessakin toiminta sujui ja asiakaspalvelu toimi - kiitos osaavan henkilöstön, joustavien asioimistulkkien, laajan verkoston ja toimivan palvelujärjestelmämme.

Kukkameri Turun torilla elokuussa 2017

 

Viime vuonna pohdimme toiminnan asiakaslähtöistä kehittämistä, palvelumuotoilua ja kokeilukulttuuria. Innostavaa ja inspiroivaa!  

Palvelumuotoilutyöpajassa muotoilumenetelmiin tutustuttiin myös legojen avulla

 

Tulkkikeskus toimii aktiivisesti verkostoissaan, niin myös vuonna 2017. Keväällä tapasimme Vaasassa muiden asioimistulkkausalan toimijoiden kanssa, keskustelimme alan ajankohtaisista kysymyksistä ja haistelimme kehityksen tuulia. Verkostoituminen on niin tärkeää ja vertaistuelle on aina tarvetta.

Verkostokokous Pohjanmaan tulkkikeskuksessa keväällä 2017. Junalukemista paluumatkalla.    

 

Joulukuussa järjestimme perinteisesti henkilöstön hauskan pikkujoulujuhlan, joka toi mukavaa vaihtelua arkiseen aherrukseen ja paketoi kuluneen työvuoden. Pikkujouluista lähtiessäni nappasin matkalla muutamia kuvia kauniista kaupungistamme juhlavassa valaistuksessa.

Kirjastosillan kaunis valaistus joulukuussa 2017
 

Tässä vain pieni pintaraapaisu siitä, mitä kaikkea mahtui tulkkikeskuksen vuoteen tuiki tavallisen työarjen lisäksi. Nyt kun on vilkaistu menneeseen, suuntaamme ajatukset tiukasti nykyhetkeen ja tulevaan. Tästä tulee hyvä vuosi, toivottavasti myös sinulle! 

 

Tietoa kirjoittajasta

Hanna-Mari
Kolistaja
Turun seudun tulkkikeskus