Kohti vuotta 2029

Millainen on tulevaisuuden Turku? Kaupungin työntekijät kertovat, miten Turku kehittyy matkalla kohti 800. juhlavuottaan.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset. Lue Kohti vuotta 2029 -blogin kaikkia kirjoituksia.

Uusimmat blogipostaukset

Lasten ääni kuuluu, jos aikuiset osaavat pysähtyä kuuntelemaan

28.11.2017 14.02 - Anri Niskala
Kaupunki- ja koulutusorganisaatioissa, seurakuntayhtymissä ja järjestöissä tehdään joka päivä suunnitelmia, valmistellaan kokonaisuuksia ja päätetään asioita, jotka vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti lapsiin mutta myös tulevien sukupolvien elämään.

Turussa funtsaillaan ensin ja pruuvaillaan sitten

24.10.2017 14.29 - Tarja Vuorinen
Ratkaisujen Suomi -hallitusohjelma edellyttää ongelmien hahmottamista ja erilaisten ratkaisujen soveltamista niiden taklaamiseksi. Tämä on päivänselvää, vaan miten käytännössä toteuttaa hallitusohjelmaan kirjattua kokeilukulttuurin edistämistä?

Suurten juhlien Turku

9.10.2017 13.53 - Sari Ruusumo
Suomi juhlii ensimmäistä sataa vuottaan itsenäisenä valtiona ja juhlia järjestetään ympäri maata. Lähivuosina Turussa juhlitaan muitakin sadan vuoden merkkipaaluja: Åbo Akademin tasavuodet täyttyvät jo ensi vuonna ja Turun yliopistolla juhlitaan puolestaan 2020.

Älykkäässä kaupungissa tiedon jakaminen on valtaa

13.9.2017 14.30 - Tarja Vuorinen
Vuosikausia tietoa on haalittu, jalostettu omiin tarpeisiin ja sitten huolellisesti suojattu siten, että vain oma organisaatio saattoi tuottaa tiedolla lisäarvoa. Enää ei kuitenkaan ole merkitystä tallennetun tiedon määrällä, vain sen liike ja hyödynnettävyys ratkaisee.

Visio ja entäs sitten?

1.9.2017 10.59 - Markku Wilenius
Elokuun 14. päivänä julkistetun Turun keskusta -visiomme huikean positiivinen vastaanotto on ollut meille tekijöille miellyttävä yllätys.

Sivut