Kohti vuotta 2029

Millainen on tulevaisuuden Turku? Kaupungin työntekijät kertovat, miten Turku kehittyy matkalla kohti 800. juhlavuottaan.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset. Lue Kohti vuotta 2029 -blogin kaikkia kirjoituksia.

Uusimmat blogipostaukset

Kulttuurien ja uskontojen vuoropuhelu on ruohonjuuritason rauhantyötä

1.11.2018 15.11 - Merja Issa
Turun linnassa kajahtaa Finlandian sävelet ja ”Helky laulu Aurain rantain” ylioppilaskuoron laulamina. Pitää ihan nipistää itseäni, että tajuan olevani Albaani ”Bashkimien” kulttuuriyhdistyksen 20-vuotisjuhlassa.

Kun opiskelijat kotiutuvat, kaupunki kukoistaa

16.10.2018 15.30
Turku on tarpeeksi suuri, mutta riittävän pieni. Arki kaupungissa on toimivaa ja liikkuminen paikasta toiseen nopeaa ja helppoa. Asuminen on kohtuuhintaista, opiskelijakulttuuri aktiivista ja vapaa-ajan on mahdollisuuksia paljon.

Hiilineutraaliksi kymmenessä vuodessa – oletko mukana?

18.9.2018 13.18 - Tiina Vikman
Ajatellaan itsemme kymmenen vuoden päähän. Koti ja työpaikka lämpiävät uusiutuvalla energialla. Sähköiset liikkumisvälineet näkyvät runsaana katukuvassa. Puhtaat energiainvestoinnit ovat arkipäivää. Yhä useampi autoilija siirtyy yksityisestä yhteiskäyttöön.

Turvattomuuden tunne on aina tosi

4.9.2018 11.29 - Jani Voutilainen
Koulut ovat taas alkaneet. Pienten koululaisten kanssa on harjoiteltu turvallista kouluun kulkemista. Kun koulumatkat alkavat taittua yksin tai kaverin kanssa on hyvä, että turvallisuuteen liittyvät käytännöt ja tunteet on jo käyty yhdessä vanhemman kanssa läpi.

Teknologiakampus Turku kokoaa voimat yhteen

23.8.2018 12.00 - Minna Arve
Turun ammattikorkeakoulun yhteistyö glasgow’laisen Strathclyden yliopiston kanssa on lähtenyt vauhtiin odotettuakin nopeammin. Vain puoli vuotta ensikontaktin jälkeen on päästy konkreettisiin yhteistyöhankkeisiin.

Sivut