Kohti vuotta 2029

Millainen on tulevaisuuden Turku? Kaupungin työntekijät kertovat, miten Turku kehittyy matkalla kohti 800. juhlavuottaan.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset. Lue Kohti vuotta 2029 -blogin kaikkia kirjoituksia.

Uusimmat blogipostaukset

Itämeren kaupunkien yhteistyöstä inspiraatiota ja villejä ideoita Turun kehittämiseen

6.3.2018 16.13 - Maija Rusanen
Asukkaiden osallisuuden kehittäminen, toimivien yhteiskehittelymallien löytäminen ja yhteistyön tiivistäminen eri toimijoiden kanssa. Näitä samoja kaupunkisuunnitteluun liittyviä kysymyksiä miettii nyt moni kaupunki.

Bastu-yrityskiihdyttämö – Lisää löylyä tulevaisuuden yritystoiminnan kiukaalle

29.1.2018 15.43 - Ellinoora Leino-Richert
Muutama vuosi sitten Turun seudun yrittäjien keskuudessa kyti ajatus siitä, että tulevaisuudesta puhumisen sijaan ryhdyttäisiin rohkeasti luomaan tulevaisuutta, yhdessä.

Lasten ääni kuuluu, jos aikuiset osaavat pysähtyä kuuntelemaan

28.11.2017 14.02 - Anri Niskala
Kaupunki- ja koulutusorganisaatioissa, seurakuntayhtymissä ja järjestöissä tehdään joka päivä suunnitelmia, valmistellaan kokonaisuuksia ja päätetään asioita, jotka vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti lapsiin mutta myös tulevien sukupolvien elämään.

Turussa funtsaillaan ensin ja pruuvaillaan sitten

24.10.2017 14.29 - Tarja Vuorinen
Ratkaisujen Suomi -hallitusohjelma edellyttää ongelmien hahmottamista ja erilaisten ratkaisujen soveltamista niiden taklaamiseksi. Tämä on päivänselvää, vaan miten käytännössä toteuttaa hallitusohjelmaan kirjattua kokeilukulttuurin edistämistä?

Suurten juhlien Turku

9.10.2017 13.53 - Sari Ruusumo
Suomi juhlii ensimmäistä sataa vuottaan itsenäisenä valtiona ja juhlia järjestetään ympäri maata. Lähivuosina Turussa juhlitaan muitakin sadan vuoden merkkipaaluja: Åbo Akademin tasavuodet täyttyvät jo ensi vuonna ja Turun yliopistolla juhlitaan puolestaan 2020.

Sivut