Kulttuuriblogi

Kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset

Lue mitä verhojen takana tapahtuu ja miten tapahtumat syntyvät. Vinkkejä Turun kaupungin kulttuuriin.

Uusimmat blogipostaukset

Seikkailupuisto on kiireetön hyräilijä

14.1.2019 10.00 - Marika Leinonen-Vainio
Tammikuisena aamupäivänä istun työhuoneessani ja mietin tämän tekstin kirjoittamista: muutama sana lastenkulttuurin tärkeydestä ja työstäni.

Puutöistä piparkakkuihin – Linnan Pajassa tapahtuu

8.1.2019 10.43 - Lauri Heikkilä
Mitä yhteistä on rautalangalla, pipareilla ja mehupilleillä? Ne kaikki toimivat kätevinä apuvälineinä, kun haluamme lähestyä menneisyyttä tekemisen kautta.

Ritaripäivien teemana kasvatus ja opetus

31.12.2018 15.00 - Susanna Lahtinen
Turun linnan muurit kätkevät sisäänsä historiaa vuosisatojen ajalta. Linna on seissyt paikallaan lähes 800 vuotta. Linnan muureja on korotettu, seiniä purettu, vallihautoja täytetty ja tuhoja korjattu. Rakennus on historiansa aikana toiminut mm.

Istuukohan kirjakuusen oksalla tänä vuonna orava?

17.12.2018 09.51 - Susanna Kolehmainen
Viikon päästä on aika jättää arkiset askareet sivuun kaikille. Joillekin se tietää rauhoittumista ja hengellisten asioiden pariin syventymistä, toisille kiirettä ja jouluvalmisteluihin liittyvää stressiäkin, ja jotkut odottavat ansaittua paussia arjen oravanpyörästä.

Joka vuosi varrotaan, köyhimpäänkin kotihin

10.12.2018 11.07 - Leena Vuorio
Tuomaasta housut naulaan ja alkaa joulurauha. Kuparisepän talossa vietetään Tuomaan päivää. Silloin piti valmistelujen olla ohi ja alkoi virallisesti jouluaika. Tuomaan päivä oli mitä mainioin kyläilypäivä.

Sivut