Kulttuuriblogi

Kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset

Lue mitä verhojen takana tapahtuu ja miten tapahtumat syntyvät. Vinkkejä Turun kaupungin kulttuuriin.

Uusimmat blogipostaukset

Vappuperinteet kunniaan!

18.4.2019 13.46 - Emmi Kantonen
Millaisia vappuperinteitä sinulla on? Ovatko ne muuttuneet iän myötä: opiskelijahaalarissa heiluminen vaihtunut kenties työväen marssiin, lakitukseen tai ruutuliinapiknikkiin puistossa? Silmäiletkö vapun lähestyessä kiihkeämmin odotuksin sääennustetta vai kaupungin vilkasta ohjelmatarjontaa?

Luominen soi pääsiäisenä

15.4.2019 10.10 - Paula Kahtola
Musiikki on erottamaton osa pääsiäisen aikaa. Kirkolliseen juhlaan ovat monet säveltäjät antaneet oman musiikillisen panoksensa. Pääsiäiseen liittyvää taidemusiikkia on monelta vuosisadalta.

Turusta rokimpaa asennetta Suomen nuorisotyöhön

8.4.2019 13.39 - Outi Nurmela
Lähes 10 vuotta sitten Turun kaupungin nuorten bänditoiminta mullistui Turku Rock Academyn myötä. Hankerahoituksella alkuun polkaistu toimintamallikokeilu juurtui osaksi kaupungin vakituista nuorisotyötä ja lunasti paikkansa tärkeänä osana Turun musiikkipiirejä.

Kulje halki historian

1.4.2019 08.00 - Leena Vuorio
Kaupunkipaloilla on ollut merkittävä rooli Luostarinmäen historiassa. 1770-luvulla sattuneen palon jälkeen tarvittiin kiireesti lisää asuintilaa ja silloin myös kallioiset, vaikeasti rakennettavat rinteet kuten Luostarinmäki kelpasivat tonttimaaksi.

Tuokiokuva lastenkulttuuriin

25.3.2019 13.00 - Leena Hiltunen
Vauvaviikon valmistelut ja ohjelmiston suunnittelu ovat jo hyvässä vauhdissa. Vauvojen ja taaperoiden kulttuuriviikon aikana ohjelmistossa on aikaisempien vuosien malliin musisointia, vauvakirjallisuuden maistelua sekä vauvojen värikylvyn riemua.

Sivut