6 maksutonta vinkkiä kesään

Kesä etenee huolettomasti teemapäivien rennoissa touhuissa

Lisää tapahtumia ja tekemistä

Vinkki: valitse kalenterissa hakuehdoksi Tarkenna hakua > Maksuton

 

Kesällä riittää tekemistä ympäri kaupunkia! Moniin tapahtumiin ja toimintaan pääsee mukaan täysin maksutta. Tässä muutama vinkki kesäpäiviin.

1 Hiekkalinna Turun linnassa

Turun linnassa esilinnan pihalla rakennetaan ja veistetään päivittäin hiekkalinnaa. Sinne voi kaikenikäiset mennä mukaan. Hiekkalinna on joka päivä muotoaan muuttava yhteisötaideteos, jossa näkyy tekijöidensä kädenjälki ja mielikuvitus.

Ehkä odotetuin hetki on, kun rakennettu linna päästään tuhoamaan katapulteilla ja ritsoilla. Se tapahtuu keskiviikkoisin klo 15. Linnanpuisto on myös yksi kivoimmista puistoista piknik-retkelle. Eli kannattaa ottaa eväät mukaan, jos linnan rakentamisen lomassa tulee vähän nälkä.

Turun linnan sisäpiha, päivittäin klo 12–16. Esilinnan pihalle on vapaa pääsy.

2 Iso-Kohmon emännän askareet

Kuralan Kylämäessä voi seurata maalaistalon emännän arkisia askareita. Keskiviikkoisin voi seurata askareita eri teemojen mukaan. Tällä viikolla esimerkiksi vanha emäntä keittää saippuaa ja nuoriso kuuntelee iskelmiä. Heinäkuussa opetellaan kaunista käsialaa ja tehdään kesäkeittoa sekä mustikkapiirakkaa.

Arki sujuu rauhallisesti 1950-luvun tapaan. Emännät tekevät salaattia ja sallattia.

Emännän askareet Kuralan Kylämäen Iso-Kohmon talossa klo 12-16.

3 Kontti Kauppatorilla

Kävitkö keväällä Forum-korttelissa Kansalaistilassa? Kansalaistila jatkaa kesällä Kauppatorilla, mutta toisessa muodossa. Kontin toiminta keskittyy kahteen teemakokonaisuuteen. Ensin esitellään Turun museokeskuksen kokoelmia 101 esinettä -julkaisun kautta. Muistatko vanhan kunnon Afrikan tähden? Sitä pääsee myös pelaamaan Kontissa.

Heinäkuun puolen välin jälkeen Kontissa pohditaan yhdessä Historian museo -hanketta. Miten haluaisit olla mukana Historian museon toiminnassa? Tai haluaisitko lähettää terveiset postikortilla? Jo Kansalaistilassa ollut Unelmien museo -kartta on esillä ja siihen voi edelleen käydä merkkaamassa, missä haluaisi Unelmien museon sijaitsevan.

Kontti on avoinna ti–pe klo 8.30–16.30 ja la klo 8.30–15.15

4 Koekaniini Koposen kokemuskeskus

Maailmassa riittää pohdittavaa ja kysyttävää kaiken aikaa. Miksi lentokone pysyy ilmassa? Miten ääni tulee korviimme? Miten raketti toimii? Mitä painovoima saa aikaan? Onko ilma painavaa? Miksi Arkhimedeen amme läikkyi yli? Mikä on Camera obscura? Selvitetään kokeillen yhdessä Kokemuskeskuksen tutkimusjohtajan Stephan Stepanovitsin kanssa!

Seikkailupuiston Seikkailutalon Ihmehuoneessa ke–su 11–17

 

5 Lasten oma kirpputori

Seikkiksessä voi myydä tarpeettomiksi käyneet lelut ja kirjat eteenpäin. Kirppikseltä voi tehdä jänniä löytöjä, toisen roska voi olla toisen aarre. Kirppis levittäytyy Seikkiksen piha-alueelle tai sateella Ateljee-katokseen.

Kirpputori on tarkoitettu lapsille, jotka jo itse osaavat ja jaksavat toimia myyjinä. Kannattaa mennä ajoissa paikalle, sillä paikkoihin ei ole ennakkovarausta, ja muistaa ottaa oma alusta mukaan.

Perjantaisin 4.8. saakka klo 11–15. Maksuton, vain lapsille.

6 Stoori pihalla

Kukapa kesällä sisällä jaksaa olla, heinäkuussa joka tiistai kirjaston nuortenosasto Stoori lähtee pihalle. Teemapäivinä tiedossa sarjiksien piirtämistä, pelien pelaamista ja luovaa ohjelmointia. Musiikkiosaston ekspertit tulevat näyttämään, miten musiikkia miksataan ja sitä pääsee kokeilemaan myös itse. Myös Nuokkaribiili on paikalla sumopukuineen.

Pääkirjaston sisäpihalla heinäkuussa tiistaisin klo 13–16, nuorille ja muillekin kiinnostuneille.

 

Lisää tapahtumia ja tekemistä

Vinkki: valitse kalenterissa hakuehdoksi Tarkenna hakua > Maksuton
Kulttuuria Turussa -profiilikuvassa maskeerattu tyttö

Tietoa kirjoittajasta

Kulttuuria
Turussa
Vapaa-aikatoimiala