6 maksutonta vinkkiä syksyyn

Konsertteja, kädentaitoja ja uuden oppimista! Ja vielä maksuttomasti.

Lisää tapahtumia ja tekemistä

Vinkki: valitse kalenterissa hakuehdoksi Tarkenna hakua > Maksuton

1 WAMin konserttisarja

Wäinö Aaltosen museo on huikea paikka nauttia tasokkaista konserteista. Juhlavuoden kunniaksi syksyn aikana on tiedossa kokonaan kotimaisista taiteilijoista koottu kattaus. Luvassa siis mielenkiintoisia elämyksiä.

Yksi kauden kärkikonserteista on pianotaiteilijoiden Eero Heinosen ja Jenni Lappalaisen konsertti 21. marraskuuta.

2 TFO:n konserttiin kotisohvalta

Turun filharmonisen orkesterin konserteista voi nauttia verkossa: muuta oma olohuone konserttisaliksi tai osallistu reissun päällä. TFO Live -sivulta voi katsella ja kuunnella myös menneitä verkkokonsertteja.

Verkkokonsertit mahdollistavat sen, että kuka tahansa voi osallistua kokemukseen. Konserttien seuraaminen on entistä hauskempaa, kun kokemuksen voi jakaa Twitterissä hashtagilla #leiflive ja keskustella toisten kanssa.

Verkkokonsertit torstaisin 7.9, 28.9, 2.11. ja 9.11. sekä keskiviikkona 6.12.

3 Sirkustelua Seikkiksessä

Kaikenikäisille suunnatussa sirkustelupajassa pääsee kokeilemaan erilaisten välineiden käyttöä. Työpaja on non stop, eli mukaan voi tulla hetkeksi tai pitemmäksi aikaa. Työpajassa on rento meno, vaikka sirkustelussa vauhti voi välillä kasvaa innostuksen mukana. Paikalla on SirkusUnionin sirkusohjaaja.

Sunnuntaisin 17.9–17.12. (ei 22.10., 12.11. ja 19.11) klo 11–13

Kuralan Kylämäen verstas

4 Nikkarointia ja askartelua Kuralassa

Kuralan Kylämäen Taitotiistaissa tehdään kuukausittaisten teemojen mukaan esimerkiksi kasvivärjäystä tai vuolukivikoruja. Lokakuussa nikkaroidaan, marraskuussa etsitään syksyn pimeyteen valoa ja joulukuussa valmistaudutaan jouluun. Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista.

12.9.–12.12. tiistaisin klo 13–17.30

5 Opi uutta historiasta tai musiikista luennoilla

Kirjastolla pääset oppimaan uutta monilla eri luennoilla. Syksyllä on tarjolla kulttuurihistoriaa, uskontoja ja musiikkia.

Kulttuurihistoriaan syvennytään luentosarjoissa: Keskustele ja väittele kirjallisuudesta ja Maamme. Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria. Historiaan ja maailmankatsomuksiin pääsee perehtymään luentosarjoilla Historia Nyt! ja Uskontoja ja katsomuksia.

Turun filharmonisen orkesterin kanssa yhteistyössä järjestettävässä luentosarjassa Change 2017 pohditaan kohtaamisen tiloja ja Turkua reformaation aikana. Luentosarjassa Suomalaisen taidemusiikin 100 vuotta matkataan Suomen musiikkimaailmaa vuosikymmenien ajalta.

Eeva-Leena Eklund Vanhan Raatihuoneen galleriassa

6 Näyttelyitä ja musiikkia Vanhalla Suurtorilla

Vanhalla Suurtorilla on kolme galleriatilaa: Galleria Harmaa, Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan galleriat. Näyttelyissä nähdään vuoropuhelua urbaanin ja villin ympäristön kanssa sekä värien ja muotojen uudenlaista tulkintaa. Vanhan Suurtorin rauhallinen tunnelma sopii hyvin esimerkiksi sunnuntaisin galleriakierrokselle, johon voi helposti yhdistää myös musiikkielämyksen.

Musiikista ja runoudesta pääsee nauttimaan sunnuntaisin Vanhalla Raatihuoneella. Syksyn aikana esiintymässä muun muassa KaraokeKlubi, Laulu- ja soitinyhtye Sikermä ja Turun Lausuntakerho.

Lisää tapahtumia ja tekemistä

Vinkki: valitse kalenterissa hakuehdoksi Tarkenna hakua > Maksuton
Kulttuuria Turussa -profiilikuvassa maskeerattu tyttö

Tietoa kirjoittajasta

Kulttuuria
Turussa
Vapaa-aikatoimiala