6 toisenlaista kesävinkkiä

Kommunikoivia kasveja ja liikettä kulttuurielämyksiin!

Etkö keksi tekemistä ja rannalla makoilu on jo tylsää? Nappaa muutama uusi luonnonläheinen ja liikuttava vinkki kesäkuuhun!

1. Saako museossa juosta?

8.–10.6. klo 11.15 ja 16.15 Liikettä kinttuihin -opastukset Turun linnassa

Nyt ei tarvitse säästellä energiaa linnan portaissa! Gymnaestrada-tapahtuman aikana on mahdollista päästä hieman liikunnallisemmalle opastukselle Turun linnassa. Päälle kannattaa laittaa rennommat vaatteet ja kengät.

2. Linnunpönttö is so last season

13.6. klo 10–15 Hyönteishotellitalkoot Biologisessa museossa

Houkuttele pölyttäjiä pihalle tai mökille! Tällä kertaa ei rakenneta majaa isoille linnuille, vaan tehdään yhdessä hauska hyönteishotelli! Työpajamaksu 8 €.

Arboretum - audiovisuaalinen tapahtumallinen essee kasvien aisteista by Työryhmä Fern Orchestra

3. Miltä kasvit kuulostavat?

14.-17.6. Arboretum - audiovisuaalinen tapahtumallinen essee kasvien aisteista pääkirjastossa

Kasvien annetaan kommunikoida valoin ja äänin. Saniaisen tanssi myötäilee vuorokauden aikaa ja reagoi auringonvalon määrään. Tätä on vaikea selittää, tämä pitää kokea itse. Maksuton tapahtuma.

4. Kesämuistot talteen

18.–19.6. Präkäämö Vimmassa

Präkäämö on 10–18-vuotiaille tarkoitettu kädentaitopaja, jossa voi toteuttaa omia ideoita. Kesäkuussa tehdään itse paperia ja muistikirjoja, joihin voi kirjoitella kesäseikkailut muistiin. Paja on maksuton, mutta joistain tarvikkeista peritään pieni materiaalimaksu.

5. Lelut kiertoon

Perjantaisin 8.6.–3.8.2018 (ei 22.6.) lasten kirppis Seikkailupuistossa

Vietä kesäperjantait yhdessä Seikkiksessä! Tarpeettomat lelut ja muut tavarat löytävät uuden onnellisen omistajan lasten omalla kirpputorilla. Kirppis on kaikille lapsille, jotka osaavat ja jaksavat itse toimia myyjinä. Myyntipaikka on ilmainen.

6. 1700-luvun kesäilta

19.7. klo 18-20 Apteekkimuseo ja Qwenselin talo

Melkoinen meno ja viulu soi! Oletko jo kokeillut uutta muodikasta tanssia, katrillia? Lähde nauttimaan kesäillasta ja tanssiesityksestä. Opettele itsekin askeleet! Tanssit sisältyvät uudistetun museon sisäänpääsymaksuun.

 

Bonusvinkki. Kaksi uutta reittiä Ruissalossa!

Ruissalossa on ihana kävellä ja pyöräillä muuten vain. Tänä kesänä voi samalla tutustua jänniin historiallisiin tapahtumiin ja alueen ainutlaatuiseen luontoon. Saarella on aiemmin ollut lentokenttä ja nykyisin siellä voi bongata uhanalaisen ripsisiippalepakon!

 

Pinkin värinen neliö, jossa lukee Turku Kulttuuri.

Tietoa kirjoittajasta

Kulttuuria
Turussa
Viestintä
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala