Kaikkien kohtaamispaikka Halisten sydämessä

Uusi moni-ilmeinen, kylätalomainen nuorisotila Halisissa petaa paikkaa myös kulttuuritoiminnalle. Täysosuma Nummen-Halisten alueelle!

Gregorius IX:n tie 8:n liikekeskuksen Turun nuorisopalvelujen uusi Halisten nuorisotila tai oikeammin kylätalo on kaikkien yhteinen paikka, jossa toki nuoret ja lapset ovat käyttäjinä etusijalla. Tuoreessa nuorisokulttuurin kulmassa olisi sijansa monenlaiselle muullekin kulttuuritoiminnalle.

Ovet aukeavat, kurkista sisään!

Iso tynnyri on täynnä sählymailoja, kitara lepää säkkituolilla, biljardipöytä herkullisenpunaisine uusine verkoineen odottaa jo pelaajia. Työmiehet surauttavat sälekaihtimia paikoilleen yksi kerrallaan, palaveriväen kommentit lentelevät tottuneesti porauksen lomassa.

Kohtahan joku tulee laittamaan liikuntatilan maton! Minne mä siirrän tämän tynnyrin?

Johanna Stauffer

 

 

Virallisten avajaisten alla riittää tohinaa, mutta kaiken remonttisälän ja muuttolaatikoiden alla on nähtävissä valoisa ja avara, hyvin moneen käyttöön sopiva esteetön tila. Parempaa paikkaa aivan Halistenkosken tuntumassa kivenheiton päässä asutuskeskittymistä saa hakea. Uuteen tilaan on kohtuullisen lyhyt matka myös Nummen ja Kuuvuoren alueelta.

Halisten nuorisotilaa edeltäneestä, joulukuussa suljetusta Q-vuoren nuorisotilasta tuttua QuHa:n nuorten toimintaa tulee Halisissa olemaan maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin: kansainvälisiä teemailtoja, diskoja, yönuokkareita, retkiä, varhaisnuorten pre-nuokkareita ja vaikka mitä.

Pari kertaa viikossa tiistaisin ja perjantaisin voi viihtyä MLL:n perhekahvilassa, myös alueella tutun toimijan, Sateenkaarikodon ja opetuskoti Mustikan monenlaista monikulttuurista toimintaa on luvassa, 4H:n kokkikerhossa kokataan ja herkutellaan ja läksykerhoa järjestetään alakoululaisille tiistaisin ja torstaisin kello 14–16. Lisäksi Vamos Turku järjestää 12–29-vuotiaille maahanmuuttajanuorille Osallisuuden polku -toimintaa valtakunnallisen hankkeen tiimoilta.

Monenlaista toimintaa on tulossa vähän kaikenikäisille, mutta vapaata on useina aamupäivinä ja etenkin viikonloppuisin. Kulttuuritoimijoita olisi hyvä saada mukaan. Totta kai haluamme talon mahdollisimman tehokkaasti käyttöön ja tarjonnan monipuoliseksi.

 

Nuorisotoimintaa jo Turun nuorisopalveluiden Q-vuoren nuorisotilassa vetäneet SPR:n nuorisotyöntekijät Anu Leppänen ja Johanna Stauffer odottavat innolla lähikuukausia – uusi tila tuonee toimintaan mukaan paljon uusia nuoria.

– Palkinnot, tarjoilut? Miten se siivous oli? Koska kukakin on tulossa paikalle? toiminnanjohtaja Pirjo Lehtinen Turun nuorisopalveluista listaa.

Avajaistapahtumaa koordinoiva projektityöntekijä Antti Kallioniemi käy SPR:n nuorisotoiminnan suunnittelijan Sara Parhialan kanssa vielä tarjoilua läpi.

– Ja punainen matto nuorille, totta kai! He halusivat kunnon gaala-avajaiset: punaista, mustaa ja kultaa, Anu hymyilee.

Nuorten omat avajaiset ovat heti virallisia avajaisia seuraavana päivänä.

– Ja onhan tässä vielä huomiseen aikaa.

 

Faktaa tilasta:

 • Gregorius IX:n tie 8, Turku
 • Kokonaispinta-ala 290 neliömetriä, sis. 101,9-neliöisen monitoimitilan ja kaksi huonetta (46,9 ja 29,2 m2), joista suurempi on haitariovin erotettu monitoimitilasta. Näin suurta tilaa voidaan tarvittaessa laajentaa.
 • Esteetön pääsy tilaan, inva-wc
 • Keittiö
 • Tila ei ole vain nuorisotila, vaan koko alueen asukkaiden yhteinen ”kylätalomainen” tila. Etenkin nuoret mutta myös muut alueen asukkaat halutaan monipuolisesti mukaan toimintaan.
 • Ajatus lähti nuorten omista toiveista saada Halisiin paikka, jossa tavata kavereita ja tutustua uusiin sekä harrastaa yhdessä kulttuuritaustasta riippumatta.
 • Vapaita aikoja uuden toiminnan järjestämiseen kannattaa kysellä suoraan SPR:n nuorisotyöntekijöiltä: anu.leppanen@punainenristi.fi tai johanna.stauffer@punainenristi.fi.


Avajaispäivänä torstaina 19.1. avoimet ovet kello 17–19, tervetuloa!

Ohjelma:

 • klo 17.15 bosnialaisten nuorten tanssiryhmä Biser (Helmi)
 • klo 17.30 leffalippujen arvonta ja jako
 • klo 17.45 Adamdool X Willy esiintyy
 • klo 18 nuorten videotervehdys

klo 19 tilaisuus päättyy.

 

Teksti ja kuvat:

Heidi Pyhälahti
viestinnänsuunnittelija / nuorisopalvelut
Turun vapaa-aikatoimiala
hallinto, viestintä ja markkinointi