Kulttuuri antaa elämyksiä!

Arvostan sitä, että saan tietoa kulttuuritarjonnasta omaan sähköpostiini.

51-vuotias Anssi Junnila on aktiivinen kulttuurikorttilainen ja innokas kortin käyttäjä. Tutustu Anssin tarinaan!

Asun Turun Lausteella yhdessä avopuolisoni kanssa. Olen ollut turkulainen kolmisen vuotta, aiemmin koti sijaitsi Vahdolla. Tällä hetkellä olen työkyvyttömyyseläkkeellä, koska en toipunut työkuntoiseksi vuonna 2011 heinäkuussa sattuneessa vakavassa kolarissa saamistani vammoista.

Onnettomuudessa henkilöauto kääntyi yllättäen eteeni, kun ajoin moottoripyörällä Vahdolta Nousiaisiin päin. Lensin törmäyksen voimasta pyöräni yli auton tuulilasiin ja siitä maahan. Kolarin seurauksena minulle jouduttiin tekemään useita leikkauksia.

Kärsin edelleen muun muassa jatkuvista lonkkakivuista. Pitkän paperisodan tuloksena pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle 48-vuotiaana, nyt on hoitotuen haku päällä.

Olen tehnyt lähes 20-vuotisen työuran Liedossa linja-autokoritehtaalla. Ennen kolaria ajoin työkseni sora-, tankki- ja betoniautoja.

Nykyään vietän aika paljon aikaa kotona oleskellen, mutta pyrin myös harrastamaan joka päivä jonkinlaista kuntoilua, jotta peruskunto pysyisi yllä. Käyn kävelemässä, vesijuoksemassa tai pyöräilemässä.

Vapaaehtoistyö elämäni oljenkorsi

Olen käynyt Diakonissalaitoksen vapaaehtoistyöhön perehdyttävän kurssin, ja nykyään teen vapaaehtoisena töitä kerran viikossa keskiviikkoisin ikäihmisten palvelutori Poijussa olevassa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kahviossa.

Vapaaehtoistyö antaa minulle mahdollisuuksia sosiaaliseen kanssakäymiseen ja tässä tilanteessa se on kyllä ehdottomasti elämäni oljenkorsi.

Anssi Junnila vieraili ensi kertaa Kirjastopihalla ja kuvaili paikkaa vehreäksi keitaaksi. Myös Miina Äkkijyrkän teos Sweet Yellou Melon tuli katsastettua. Kuva: Katja Laiho

Minulle on myös tärkeää olla mukana Metallityöväenliiton ammattiosasto 270:n Turun Autokorityöväen ammattiosaston eläkeläisten toiminnassa. Olen tällä hetkellä porukan puheenjohtaja. Tapaamme kerran kuussa. Olemme tehneet esimerkiksi luontopolkuretkiä ja matkan Gdanskiin viime huhtikuussa.

Kultttuurikortin kautta saan helposti tietoa kulttuuritarjonnasta

Maksuttoman Kulttuurikortin hankin lähes heti, kun muutin Turkuun.

Arvostan sitä, että saan tietoa kulttuuritarjonnasta omaan sähköpostiini. Kulttuurikortti-tiedotteita saisi minun puolestani tulla useamminkin. Ja tietoa voisi tulla ehkä vielä laajemmin kuin nyt, vaikka muistakin Turun tapahtumista ja esimerkiksi opastuksista.

Kuulin juuri, että kulttuurikorttilainen voi saada kaksi kertaa kuussa ilmestyvän yleistiedotteen lisäksi myös kohdennettuja tiedotteita häntä itseään kiinnostavista aiheista. Kulttuuriprofiilin voi näköjään tehdä klikkaamalla Kulttuurikortti-kirjeen vasemmasta yläreunasta Omat tiedot -linkkiä.

Se on hyvä palvelu. Ilman muuta teen sen, jos sitä kautta saan lisää tietoa!

Kulttuurikortti on hieno juttu myös siksi, että se tarjoaa käyttäjilleen erilaisia etuja ja tarjouksia. Ne ovat tärkeitä näin työkyvyttömyyseläkkeellä olevalle.

Muistelen itse käyttäneeni useamman kerran sellaisia kulttuuripalveluita, joista on infottu Kulttuurikortti-tiedotteessa. Teatterissa on tullut käytyä, varsinkin, kun saa liput edullisesti. Tykkään vähän kevyemmistä näytelmistä. Kulttuuri antaa minulle elämyksiä, ne ovat tärkeitä!

Erilaisille opastuksille olen osallistunut hautausmaa-kierroksilla ja Tuomiokirkon ympäristössä. Kulttuurikuntoilureitit ovat myös tuttuja. Tarkoituksena olisi käydä jollain opastetulla kulttuurikuntoilu-kierroksella, kun niitä aina teemaviikolla järjestetään. Käyn usein myös lukemassa lehtiä Varissuon kirjastossa. Harrastan osakesijoittamista, ja lehdistä saa sijoitusvinkkejä ja voi lukea yritysjuttuja sekä seurata kurssikehityksiä.

Anssi Junnila

Tietoa kirjoittajasta

Anssi
Junnila
Kulttuurikortin omistaja