Lapsinäyttelijänä ammattiteatterissa

Äiti! Se tyyppi siitä Kingistä on mun isä Varissuossa!

Mun roolihenkilö on 11-vuotias Ben. Ben ei tunne sen isää kovin hyvin, koska isä ei asu niiden kanssa. Sitten Benin äiti sairastuu syöpään ja Ben joutuu olemaan iskän kanssa vaikka ei haluaisi. Varissuo-musikaali kertoo erilaisista ihmisistä ja kaikesta mitä niiden elämässä tapahtuu. Se on aika surullinenkin tarina osittain, vaikka lopulta moni asia menee hyvin.

Koe-esiintymisessä piti tanssia ja räpätä. Olin tosi innoissani kun kuulin, että olin päässyt mukaan esitykseen. Odotin innolla sitä että harjoitukset alkaa. Olen opetellut räppäämistä Palefacen kanssa. Paleface räppäsi malliksi ja sitten piti matkia. Räppääminen oli yllättävän helppoa. Rytmitys on siinä tosi tärkeää. Paleface on kiva tyyppi.

Mun isää Varissuossa esittää Severi Saarinen ja äitiä Pauliina Saarinen. Kaikki on olleet tosi mukavia ja niiden kanssa on ollut kiva harjoitella.

Tässä opettelen kotona Varissuo-musikaalin tekstiä. Kuva: Ninni Heiniö.

Olen miettinyt paljon sitä millainen Ben on ja mitä sen ympärillä tapahtuu perheessä ja muuten. Me käytetään Benin kanssa melko samanlaisia vaatteita, mutta ei meissä muuten ole kauheasti samaa. Ben yrittää olla kovis vaikka on oikeasti aika pieni. Se suuttuu välillä tosi helposti. Olen harjoitellut Varissuota varten erilaisten tunteiden esittämistä. Jossain kohtauksissa on vaikeaa, kun pitää esimerkiksi näytellä suuttunutta, vaikka on oikeasti tosi hyvällä tuulella.

Teen roolin puoliksi Toivo Koukin kanssa. Jos itse saisin päättää, niin tekisin kaikki esitykset, mutta on tietysti kiva, että joku muukin pääsee esiintymään. Me ei olla harjoiteltu Toivon kanssa juurikaan yhdessä. Meidän Benit on aika erilaiset ja ohjaaja ei halunnut, että alettaisiin liikaa matkia toista, vaan että tehdään rooli omalla tavalla.

Varissuo-musikaalin harjoituksissa. Kuva: Antti Kulmala.

Ennen Varissuota olen näytellyt vain yhdessä koulun musikaalissa, mutta olen esiintynyt muuten ihan pienestä lähtien. Harrastan lyömäsoitinten soittamista, orkesteria, tanssia ja laulan KaMu-kuorossa. Olen Puolalan koulussa musiikkiluokalla. Nyt harjoitusten takia olen ollut aika paljon pois koulusta ja se on välillä ollut rankkaakin, kun on sitten pitänyt hoitaa koulujutut myös. Mutta ei se haittaa kun näytteleminen on niin kivaa. Haluan esiintyä jatkossakin, jos sellainen tilaisuus tulee. Mun unelmarooli olisi varmaan pääosa jossain komediassa. Sen tekeminen olisi varmaan hauskaa, kun siinä olisi hyviä vitsejä.

Unelmarooli olisi pääosa komediassa.

Yleensä jännitän esiintymistä, mutta Varissuon ensi-ilta ei jännittänyt, paitsi äitiä. Enemmän jännitti ensimmäinen yleisöennakko. Onhan se kuitenkin eri asia esiintyä yleisölle, kuin tyhjille penkeille. Siitä kun yleisö taputtaa saa sairaasti tsemppiä esiintymiseen. Palaute on tärkeää, että voi miettiä mitä voi tehdä eri tavalla tai paremmin.

Kivointa esiintymisessä on… En mä tiedä... Se vaan on niin sairaan kivaa!

Ja tältä se Varissuo-musikaali nyt näyttää! Trailer: Tuukka Raitala.

 

Eemeli Heiniö / Varissuo / Kulttuuriblogi

Tietoa kirjoittajasta

Eemeli
Heiniö
Näyttelijä
Turun Kaupunginteatteri
Eemeli Heiniö esittää Benin roolin Turun Kaupunginteatterin Varissuo-musikaalissa, jonka kantaesitys nähtiin 7.9.2018. Tällä hetkellä häntä kiinnostavat räppääminen, sirkus ja esiintyminen.