Lukivaikeus ei estä opiskelua

Moni kuuntelee äänikirjat älypuhelimella.

Keskeytin lukion kaksi kertaa, kun minulla on tämä lukivaikeus. Nuori asiakas sanoi minulle näin kirjaston aulassa, kun esittelin Celian äänikirjoja. Hän poistui hymyillen, kun olimme tehneet tunnukset, joilla hän saa äänikirjat opiskeluun ja vapaa-aikaan suoraan netistä.

Celian äänikirjoja esitellään pääkirjaston aulassa säännöllisesti, päivystämme infotiskillä ja huikkailemme ohi kulkeville asiakkaille. Ja kyllä, äänikirjat kiinnostavat tällä hetkellä.

Turussa myös kaikista lähikirjastoista saa käyttöönsä Celian verkkotunnukset, jos lukeminen on hankalaa jonkin esteen tai sairauden vuoksi. Palvelu on maksuton ja äänikirjoja on jokaiseen makuun. Kirjoja voi lainata ja kuunnella netistä missä ja milloin vaan.

Celiasta löytyy kirjoja kaikille. Kuva: Celia.

Kirjoja ihan kaikille

Palvelussa on jo melkein 40 000 äänikirjaa ja noin tuhat uutta valmistuu joka vuosi. Oppikirjoja saa ensimmäisestä aapisesta yliopiston tenttikirjoihin asti. Mutta myös muuta kirjallisuutta on muhkea kokoelma. Kaikki suositut kirjasarjat Harry Potterista Nälkäpeliin ja Risto Räppääjästä Ellaan löytyvät sieltä. Kirjoja on lapsille, nuorille ja aikuisille ja selkokirjojakin on paljon. Tuntematon Kimi Räikkönen löytyy jo Celian äänikirjana.

Olipa lukemisesteen syy lukivaikeus tai joku muu, kirjastosta saat apua lukemiseen ja opiskeluun.

Tavataan vaikka pääkirjaston aulassa marras- tai joulukuun 19. päivänä klo 14–15, odottelen siellä.

Tarja Rajala, informaatikko

Tietoa kirjoittajasta

Tarja
Rajala
Informaatikko
Kirjastopalvelut
Kirjoittaja, joka haluaa kaikille mahdollisuuden tarinoihin ja opiskeluun.