Miehet Studiossa

Tavoitteenamme on tarjota miehille paikka, jossa elämän laatu paranee yhdessä tekemisen kautta

 

Olin hyvin innoissani, kun miesten kohtaamispaikkamme saapui kesäksi pääkirjaston Studioon. Toimintamme on kestänyt vasta vuoden ja tarvitsemme vielä paljon näkyvyyttä toimintamme esittelemiseksi. Tavoitteenamme on tarjota miehille paikka, jossa elämän laatu paranee yhdessä tekemisen ja olemisen kautta. Toiminnassamme keskustelemme ja pelailemme kahvikupposen äärellä, käymme metsäretkillä, kalastelemme, piipahdamme joskus avannossa, nautimme kulttuurista ja harrastamme monenlaisia liikuntalajeja.

Pääkirjastolla ja miesten kohtaamispaikalla on paljon yhteistä. Turun pääkirjasto on turkulaisten ja muualta käymään tulleiden oma olohuone, jossa mieli virkistyy ja rentoutuu. Kirjastoon on vain niin kiva tulla. Se on kuin toinen koti. Sellaisen suvaitsevaisen ja leppoisan ympäristön mekin haluamme tarjota miehille.

Mekin haluamme tarjota suvaitsevaisen ja leppoisan ympäristön

Oli hienoa päästä kesäksi pääkirjastoon, itselle kovin rakkaaseen ympäristöön ja tutustua kaiken taustalla olevaan yhteisöön.  Tutuksi ovat tulleet uskomattoman suuret tilat, jonne vain työntekijöillä on asiaa. Kirjasto on avautunut aivan eri tavalla. Olen tutustunut vahtimestareihin, vartijoihin, kahvilatyöntekijöihin ja muuhun kirjaston henkilökuntaan ja kokenut itseni hyvin tervetulleeksi ja autetuksi. On ollut hienoa tuntea kuuluvansa yhteisöön, jossa apua annetaan pyyteettömästi ja yhteisenä päämääränä on kävijöiden viihtyvyys.

Olemme saaneet paljon uusia kävijöitä ja viettäneet Studiossa monta hauskaa hetkeä pelaillen ja keskustellen. Kesää on vielä paljon jäljellä, mutta tämä kokemus on jo nyt hyvin lämmin ja arvokas meille.

Hei, sinä mies, joka luet tätä juttua. Älä päästä tilaisuutta ohitse vaan tulethan poikkeamaan Studioon ja tutustumaan lisää toimintaamme. Tehdään kesästä yhdessä vielä parempi!

 

Tietoa kirjoittajasta

Perttu
Louhesto
vastaava ohjaaja
Vain miehille! -kohtaamispaikka, Monipalvelukeskus Tsemppi r.y.
Editoija: Miia Kauppila, kulttuurikoordinaattori, maahanmuutto- ja monikulttuurisuustyö, Turun kaupunki