Syötävät sävelet -sarjailloissa maistellaan herkkupaloja säveltäjien lautasilta

"Illan menyyt on koottu kurkistamalla säveltäjien ruokakomeroihin, keittiöihin ja kantakapakoihin sekä jäljittämällä makuja ja tuoksuja heidän sävellyksistään."

Millä Berlioz mahtoi herkutella säveltäessään Fantastista sinfoniaa? Mitä oli italialaissäveltäjien lautasilla, entäpä mikä maistui Sibeliukselle?

Syksyn uutuussarjassa tarjotaan elämyksiä kaikille aisteille. Musiikintutkija, FT Susanna Välimäen johdolla perehdytään ennen jokaista sarjan konserttia illan säveltäjien ruokatottumuksiin ja maistellaan ohjelmaan liittyviä herkkupaloja. Syötävät sävelet -sarjalaiset kokoontuvat Konserttitalon yläaulassa konsertti-iltoina klo 17.30.

Luentojen aikana kuulemme, mikä on ollut illan säveltäjien mieliruokaa ja miten säveltäjien ruokatottumukset heijastavat aikakaudella yleisesti saatavilla olleita ruokia. Illan aikana hemmotellaan niin makunystyröitä kuin kuuloaistia. Välimäki kommentoi Syötävät sävelet -sarjaa:

”Herkullisin tie taiteisiin ja historiaan käy vatsan kautta! Monet säveltäjät ovat olleet taitavia kokkeja ja herkkusuita: sävel- ja keittotaiteen yhteydet ulottuvat syvälle ihmisen kehoon ja Euroopan kulttuurihistoriaan. Kummankin harrastaminen terävöittää aistikykyä, tarjoaa hurmiokokemuksia sekä syventävää ymmärrystä ihmisestä, maailmasta ja hyvästä elämästä. Tämä on tavoitteenamme myös Syötävät sävelet -illoissa!”

Sarjaan kuuluu syksyn 2017 aikana neljä konserttia sekä niihin liittyvät maistelumenut yhdistettynä Susanna Välimäen luentoon.


Pe 6.10.2017
CHITARRA D'AMORE

Jo antiikin Roomassa syötiin näin ja kitharat soivat! Herkuttelua italialaisten säveltäjien seurassa

Punajuurta ja kinkkua Apiciuksen tapaan
Ravioli alla Paganini
Appelsiinivanukasta ja minttuappelsiinisalaattia
(Viinipaketti 14e)

 

To 26.10.2017
ÄÄRETTÖMYYKSIIN

Wieniläisiä makunautintoja: Richard Straussin lempiruuat – Mahlzeit!

Tattikeittoa
Beinfleisch
Kaiserschmar
(Viinipaketti 14e)

 

To 16.11.2017
POHJOLAN TYTÄR

Nämä maistuivat Jean Sibeliukselle ja kai maar maistusis sulki

Vanhan Kämpin sillileipä
Vasikkaa ja Hasselbackan perunaa
Kinuskileivos
(Juomapaketti: snapsi, Siivu Burgundia ja (laiha) viskigrogi 14e)

 

Pe 1.12.2017
FANTASTIQUE!

Makumatka Berlioz´n Pariisiin: erään taiteilijan lautaselta

Bouillabaisse ja rouille
Burgundin härkää
Aleksanterin leivos
(Juomapaketti 14e)

"Illan menyyt on koottu kurkistamalla säveltäjien ruokakomeroihin, keittiöihin ja kantakapakoihin sekä jäljittämällä makuja ja tuoksuja heidän sävellyksistään", Välimäki kertoo.

***

Varaa paikkasi ostamalla Syötävät sävelet -sarjalippu tai konsertti-iltakohtainen herkuttelulippu, erillistä ilmoittautumista ei vaadita. Paikkoja rajoitettu määrä! Sarja ja yksittäiset liput myynnissä Kulttuurikauppa Ars Musicasta ja Konserttitalon puhelinmyynnin kautta.

Sarjalippu myynnissä ma 2.10. asti, konsertti-iltakohtaiset herkutteluliput myynnissä seuraavasti: pe 6.10. herkuttelulippu ma 2.10. asti, to 26.10. herkuttelulippu ma 23.10. asti, to 16.11. herkuttelulippu ma 13.11. asti ja pe 1.12. herkuttelulippu ma 27.11. asti.

Sarjan hinta: 140,00 / 124,00 / 100,00 €
Konsertti-iltakohtainen herkuttelulippu (sis. maistelupalat ja luennon) 17,50€
Illan maisteluun soveltuva juoma- tai viinipaketti ei kuulu sarjan hintaan, vaan se on mahdollista ostaa paikan päältä erikseen hintaan 14€.

Ilmoitathan allergioista ja muista ruokavaliorajoitteista lipun oston yhteydessä tai osoitteeseen info@konserttitalocatering.fi ennen konserttisarjan alkua.

Myyntipisteet

Turun konserttitalon puhelinmyynti

Puhelin: ma–pe klo 9–15
Puh. (02) 262 0333
kulttuuri.myynti@turku.fi

Turun kulttuurikauppa Ars Musica

Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9
Ma–pe klo 11–17 ja tapahtumien yhteydessä
Puh. (02) 233 3663

***

Tietoa kirjoittajasta

Paula
Kahtola
Tiedottaja-markkinoija ts.
Turun filharmoninen orkesteri