TFO jalkautuu turkulaisten keskuuteen!

Sana ”monipuolisuus” kuvaa mielestäni parhaiten jalkautumisviikon konsertteja.

Olen ollut korkeakouluharjoittelijana Turun filharmonisen orkesterin toimistossa maaliskuun lopusta lähtien. Tuotannon ja tiedotuksen assistenttina toimiminen ovat sisältäneet monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä. Ensimmäinen osa harjoittelustani huipentuu toukokuun lopulla orkesterin jalkautumisviikkoon, jonka kasaamiseen ja toteuttamiseen olen saanut tuoda myös oman työpanokseni.

Jalkautumisviikolla (20.–26.5.) orkesterin estradina ei toimi konserttitalon lava, vaan TFO:n muusikot ilahduttavat kaupungin asukkaita tuomalla musiikin turkulaisten keskuuteen.

Viikon aikana muusikot soittavat mitä monipuolisimpia ilmaiskonsertteja vaihtelevin kokoonpanoin. Ohjelmistossa on musiikkia perinteisestä klassisesta musiikista modernin twistin kautta populaariin. Konsertteja on ympäri Turkua, esimerkiksi pääkirjastossa, Kuralan kylämäellä ja kauppakeskus Skanssissa. Julkisten ilmaiskonserttien lisäksi muusikot soittavat liudan konsertteja muun muassa vanhainkodeissa, päiväkodissa ja koulussa.

Vuonna 2016 TFO jalkautui mm. jokirantaan. Kuva: Pia Jalkanen.

Sana ”monipuolisuus” kuvaa mielestäni parhaiten jalkautumisviikon konsertteja. Olen valinnut viikon 20 julkisesta konsertista muutamia, joista konserttisarjan monipuolisuus tulee erinomaisesti ilmi sekä ohjelmistojen että esiintymispaikkojen suhteen.

Kotimaista ja ulkomaista klassista musiikkia on mahdollista kuulla useana päivänä, esimerkiksi sunnuntaina Koroisten kevätpäivillä ja lauantaina sekä Kuralan kylämäellä että Vähäheikkilässä Kylätalojen salonkiorkesterin esittämänä. Torstaina tehdään ainutlaatuinen musiikillinen aikamatka, kun Duo Kirkkokummitukset esittää Turun tuomiokirkossa 1600-luvun musiikkia serpenttillä ja dulcianilla, jotka ovat varhaisia puhallinsoittimia.

Mikäli moderni klassinen musiikki lämmittää sydäntäsi, niin suosittelen suuntaamaan Bar Ö:ssä perjantaina pidettävään Modern @ Ö –konserttiin. Ennen modernin musiikin iltaa kannattaa suunnata kauppakeskus Skanssiin, kun viulisti Riitta Hammarberg soittaa legendaarisen ruotsalaisyhtye ABBA:n ikivihreitä kappaleita ABBA+R –konsertissa.

Monipuolista, eikö vain? Jalkautumisviikon tarkat tiedot ja muut konsertit löytyvät Turun filharmonisen orkesterin internetsivuilta www.tfo.fi

Tietoa kirjoittajasta

Anniina
Kauppinen
Korkeakouluharjoittelija
Turun filharmoninen orkesteri
Asiasanat: