Tilaa tarinoille

Turun Kaupunginteatterin remontti on loppusilausta vaille valmis

Monella turkulaisella on muistoja kaupunginteatterin poltetunoransseista katsomopenkeistä ja jännityksen tiivistämästä tunnelmasta juuri ennen esityksen alkua. Niitä muistoja pääsee kerryttämään lisää aivan pian, kun teatteritalo avataan kolme vuotta kestäneen peruskorjauksen ja laajennuksen jäljiltä.

Narikka odottaa jo teatteriyleisön takkeja

 

Kulttuurin ja taiteen ystäville kerrottakoon, että vaikka talossa on nyt entistä rutkasti enemmän tilaa tarinoille ja tekemiselle, ei kaikkea ole laitettu uusiksi. Sisustussuunnittelija Mari Sipilä-Viitala kertoo, että niin arkkitehtuurin, kuin sisutuksenkin suunnittelussa on kunnioitettu vanhaa muotokieltä ja rakennettu uutta sen ehdoilla. Ja tietenkin teatterintekemisen ehdoilla.

Näyttelijäpukkareiden tuolit ovat tyhjillään, mutta eivät kauaa

 

Mari on tuonut vuodelta 1962 peräisin olevan teatteritalon sisutuksen tähän päivään valitsemalla kalusteet ja materiaalit luontevaksi jatkumoksi alkuperäiselle tyylille. Remontissa tiloihin saatiin lisää valoa ja avaruutta. Myös kuvataidetta ja veistoksia on entistä enemmän.

Laila Pullisen metallityö teatteritalon yleisötiloissa

 

Remontissa teatteriesityksille valmistui upouusi tila, Pieni näyttämö. Siellä elämykset rakentuvat uusimman teatteritekniikan päälle. Myös Päänäyttämöllä on muuntelumahdollisuuksia lavan alta korkealle kattoon asti ja Sopukkaakin päivitettiin remontissa. Tilaa tarinoille riittää!

Päänäyttämön valoansaat ja rakenteet kesällä, ennen suojien poistoa

 

Teatterissa kävijöille on muutakin uutta tarjolla, sillä teatteritaloon voi astella jatkossa myös ravintolan tai kulttuurikahvilan ovesta. Kauppahallista teatteritaloon palaava Lippis myy teatterilippujen lisäksi kaffetta ja pullaa tarjoten levähdyspaikan ohikulkijoille. Teatteritunnelmiin voi sukeltaa päivisinkin ihanissa Aurajokimaisemissa. Ravintola Kivi ruokkii teatterin oman väen siinä kuin kaupunkilaisetkin.

Ravintola Kiven valaisimet valmiina luomaan tunnelmavaloa lounaspöytiin

 

Avaamme ovemme kaikille kaupunkilaisille Turun päivänä 17.9. klo 10-17. Päivän aikana Turussa on tarjolla vaikka mitä kivaa, mutta poikkea hakemaan maistiaiset syksyn teatteriohjelmistosta ja katsomaan miltä meillä nyt näyttää, olet lämpimästi tervetullut.

 

Kuvat: Teatteritalon sisustussuunnittelija Mari Sipilä-Viitala ja Emmi Kantonen

 

Emmi Kantonen, Turun Kaupunginteatteri

Tietoa kirjoittajasta

Emmi
Kantonen
Verkko- ja viestintäkoordinaattori
Turun Kaupunginteatteri
Kirjoittajan mielestä on parasta, kun vaikuttavat tilat ja tarinat kohtaavat eikä hän malttaisi enää odottaa syksyn mukanaan tuomia kulttuurielämyksiä!