Ulko-olohuone kaupungin sydämessä

Oivalliset puitteet tarjota pihalla kulttuuria kaikille lähes ympäri vuoden

Padiä selaileva nuori, pokkaria lukeva äiti lastenvaunujen kanssa tai lehteä kahvikupposen ääressä tutkiva herra ovat tuttu näky Turun pääkirjaston sisäpihalla kesäaikaan. Joku saattaa syödä eväitään katsellen pihalle piipahtanutta sirkustaiteilijaa. Saattaapa siellä nähdä pöydän ääressä palaveriakin pidettävän, ainakin helleaikaan, kun sisällä on liian kuuma.

Pääkirjaston sisäpihasta on muodostunut suosittu turkulaisten ulko-olohuone. Ihmekö tuo. Sijainti ydinkeskustassa upean kirjastomme syleilyssä ja vielä joen varressa on oivallinen. Esteettömällä, suojaisella aukiolla kaupungin äänet vaihtuvat mustarastaan lauluun ja on helppo uppoutua lempikirjaan tai juttelemaan kavereiden kanssa.

Sijainti antaa kirjastolle myös oivalliset puitteet tarjota pihalla kulttuuria kaikille lähes ympäri vuoden. Kevät käynnistyi komeasti toukokuussaTurun puhallinmusiikkijuhlien sulosävelien myötä. Viikon ajan kaikui iltaisin puhallinorkestereiden soitto kutsuen mukaan kiinnostuneita myös joen varsilta.

Kuluva kesäkausi käynnistettiin perinteisellä Suvi Suloinen –tapahtumalla ja pihan lemmikki Miina Äkkijyrkän taideteos Mellu-vasikka sai taas seppeleen päähänsä suvivirren säestyksellä.

Mellu ja kukkaseppele

Turun Soitannollinen kerho on laulattanut meitä maanantaisissa yhteislaulutapahtumissa. Kesäkuusta alkaneet yhteislaulut jatkuvat vielä syyskuun alkuun maanantai-iltaisin klo 17.00. Tapahtuma kerää iloisia laulajia kerta toisensa jälkeen penkit täyteen. Mikäs on ollut laulellessa lämpimissä tunnelmissa myös ilmojen puolesta. Laulelun jälkeen on helppoa poiketa samalla kirjastoon hakemaan luettavaa, kuunneltavaa tai katsottavaa.

Elokuun illassa Taiteiden yönä 16.8. on mahdollisuus päästä penkomaan aarteita suosituille poistokirjamarkkinoille. Biisisanoittamo sekä Päivi Lipposen kirjailijavierailu höystettynä letkeällä jazzilla luovat varmasti muikeat puitteet.

Saa nähdä mitä syksy ja talvi tuovat tullessaan. Se on varmaa, että sisätiloissa tapahtuu, vaikka ulkona jo ilmat viilenevät.

Tietoa kirjoittajasta

Olli
Hirvonen
kulttuurituottaja
Turun kaupunginkirjasto