Karoliina ja Laura 8 kk

Tykkään tuoda torille ystäviä, jotka ovat muilta paikkakunnilta. Helsinkiläiset ja tamperelaiset ylistävät aina, miten ylivoimainen Turun Kauppatori on moniin muihin toreihin verrattuna.

“Tänään kävin ostamassa äitienpäiväruusut, orvokkeja parvekkeelle ja sitten salaattia ja tomaattia. Käyn Kauppatorilla säännöllisesti ja ostan vihannekset, kalat ja kukat aina täältä. Kesäisin tulee ostettua enemmän kukkia ja onhan kesällä tietysti aina vähän runsaampi valikoima. Täällä tulee silti käytyä ympäri vuoden ostoksilla.

Minulle on tärkeää se, että kaikki on tuoretta ja palvelu on hyvää. Kerran olin isän kanssa ostoksilla täällä ja kysyimme kalatiskiltä kylmäsavustettua siikaa. Sitä ei aina ole tarjolla, sillä se on vähän harvinaisempaa. Sillä kertaa myyjällä ei ollut siikaa, mutta hän kuitenkin soitteli eri paikkoihin ja selvitti milloin kalaa olisi saatavilla ja mistä, ja lopulta saimmekin kalan toisaalta. Tällaista palvelua en ole muualla saanut.

Tykkään tuoda torille ystäviä, jotka ovat muilta paikkakunnilta. Helsinkiläiset ja tamperelaiset ylistävät aina, miten ylivoimainen Turun Kauppatori on moniin muihin toreihin verrattuna. Itsekin olen asunut toisella paikkakunnalla ja huomannut saman.

Turun Kauppatorin erityislaatuisuus on siinä, että täällä on päivittäistä toimintaa. Tämä on ennen kaikkea hyödyketori, joka palvelee paikallisia. Täällä ei ole ainoastaan matkamuistokojuja tai satunnaisia tapahtumia, vaan tori tarjoaa syyn käydä lähes päivittäin.

Pari kertaa viikossa kävelen Lauran kanssa tänne ja teen ostoksia. Toivon, että tori säilyy elävänä myös jatkossa.”