Smart and Wise -blogi

Blogissa Smart and Wise -kärkihankkeen asiantuntijat ja yhteistyökumppanit kertovat Turun matkasta kohti uutta teknologiaa fiksusti ja kestävästi hyödyntäväksi kaupungiksi.

Uusimmat blogipostaukset

Energiakäänteellä kohti hiilineutraalia Turkua

11.12.2018 11.36 - Tiina Vikman
Turku tähtää hiilineutraaliksi kaupunkialueeksi vuoteen 2029 mennessä. Tämän saavuttamiseksi alueen kasvihuonekaasupäästöjä on vähennettävä vähintään 80 % vuoden 1990 tasosta. Tähän mennessä päästöjä on jo vähennetty yli neljännes – nyt kiritään siis tahtia entisestään.

Vasta jalostunut data on tiedollisesti merkittävää

19.9.2018 10.20 - Jani Voutilainen
Usein toistuva lause tulevaisuudesta puhuttaessa: Big Data Architect, Data Scientist, Big Data Dev Ops, Data Engineer, Data Analyst; kuinka monta näistä työnkuvista oli olemassa 90-luvulla? Suomen kielikään ei näytä taipuvan näihin mystisiin titteleihin.

An exploratory research on urban data platform

17.8.2018 11.15 - Fuad Khan
The other day I was sharing my enthusiasm with university friends regarding smart city project that I am going to be part of. While the conversation was interesting, one thing was certain: people are not sure about the term “smart city” and its utility or usability.

Viisas kaupunki toimii yritysten kanssa fiksusti

14.6.2018 11.45 - Aino Ukkola
Mikä tekee kaupungista älykkään ja viisaan? Se, että kaupunkiorganisaatio hyödyntää parhaan mahdollisen osaamisen ympärillään järjestääkseen asukkailleen tehokkaat ja asiakaslähtöiset palvelut. Vielä viisaampaa kun myös yritykset saavat tästä liiketoimintaa ja referenssejä.

Ennakoiva analytiikka ja väestöennusteet Turun kaupungin uusia tiedolla johtamisen työkaluja

16.5.2018 13.33 - Oskari Heinämäki
Ennakoiva analytiikka on kehittyneen tason data-analytiikkaa, joka tutkii dataa ja pyrkii vastaamaan kysymykseen ”mitä tulee tapahtumaan?”.

Sivut