Turun museokeskus esillä Educa-messuilla

Turun kulttuuritarjonta herätti uteliaisuutta messuvieraissa osin jopa ruuhkaan asti

Turun museokeskus oli näyttävästi esillä Turun vapaa-aikatoimialan esitellessä kulttuuritarjontaansa ja toimintaansa Suomen suurimmassa opetus- ja kasvatusalan tapahtumassa, Educa-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 27.–28.1. Nyt jo 22. kertaa järjestettyjen messujen teema kansallisen juhlavuoden kunniaksi oli Suomi 100 vuotta – Oppimista ja sivistystä.

Kaksipäiväisen tapahtuman aikana Messukeskuksen halli täyttyi tuhansista innostuneista vieraista, kasvatus- ja opetusalan ammattilaisista sekä opiskelijoista, näytteilleasettajista, luennoitsijoista ja muista esiintyjistä. Museokeskuksesta messuille mukaan lähtivät Hilkka Kauppinen, Bengt Selin, Heidi Aalto, Maiju Tuisku ja Satu Musakka. Messuvierailta paljon kiitosta saaneelta ja ihastustakin herättäneeltä esittelypisteeltä löytyi myös lastenkulttuurin suunnittelija Leena Hiltunen.
 
Perinteiseen tapaan molempina messupäivinä arvoimme leikkimieliseen tietovisaan osallistuneiden kesken pääpalkinnoksi opastetun kierroksen Turun linnassa ryhmälle. Tämän vuoden opastuslahjakortit suuntaavat Järvenpäähän ja Lapinjärvelle. Myös muutamia muita onnettaren suosimia osallistujia tullaan ilahduttamaan Turun kulttuurituotepalkinnoilla. 
 
Onnettarena toimi Luostarinmäen käsityöläismuseon museolehtori Maiju Tuisku ja arvonnan virallisena valvojana Turun linnan pääopas Hilkka Kauppinen.

Turun kulttuuritarjonta herätti uteliaisuutta messuvieraissa osin jopa ruuhkaan asti. Messupisteellä kiinnostusta sai aikaan niin Turun filharmonisen orkesterin, Seikkailupuiston kuin juhlavuottaan viettävän Wäinö Aaltosen museon kevään tarjonta. Erityisesti kävijöitä kiinnosti Turun Kaupunginteatterissa juuri ensi-iltansa saanut Tom of Finland -näytelmä ja Turun linnassa muutaman viikon kuluttua avautuva Valtapeliä – Reformaatio Suomessa -näyttely.

Turun linnan Ritarisalista mukana ollut kypärä sai innokkaita kokeilijoita messujen pienemmistä kävijöistä. Kypärän kovaksi kilpailijaksi nousivat toki myös makeat Turku-karamellit.

 

 

Teksti: Heidi Aalto
Kuvat: Bengt Selin