Briitta ja Leena liikkuvat ja liikuttavat vertaisliikuttajina

Sinustako vertaisliikuttaja?

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen vertaisliikuttajat voivat toimia vertaisohjaajina muun muassa Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ryhmissä, jotka on suunnattu ikäihmisille. Vertaisliikuttajan roolina on kannustaa ja innostaa ihmisiä liikkumaan ja antaa tukea omasta kunnosta huolehtimiseen. Vertaisliikuttajakoulutuksen jälkeen Liikuntapalvelukeskus kouluttaa/pitää infopäiviä pari kertaa vuodessa.

Lisätiedot

Ikääntyneiden liikuntapalveluvastaava, p. 050 554 6224

Briitta Pihl ja Leena Rossi, 60+, ovat vertaisliikuttajia. He auttavat ja innostavat muita kuntoilemaan Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen ryhmissä – ja kuntoilevat siinä samassa itse.

- Teen jatkuvasti töitä tietokoneen edessä, joten tästä saa hyvää vastapainoa paikallaan ololle, Leena kertoo.

Vertaisliikuttajaksi tullaan kurssin jälkeen. Kurssilla käsitellään monipuolisesti vertaisohjaamista, ja siellä voi keskittyä niihin harjoittelumuotoihin, jotka itseä kiinnostavat. Tarjolla on muun  muassa kuntosaliharjoittelua, pelailua, tuolijumppaa ja tasapainoharjoittelua. Briittan innosti mukaan Impivaaran uimahallin hyllyssä ollut mainos, ja Leena kiinnostui vertaisohjaamisesta, kun tasapainoryhmässä esiteltiin mahdollisuutta osallistua koulutukseen. Molemmat ovat olleet vertaisliikuttajina nyt muutaman vuoden.

Briitta on vertaisohjaajana kolmessa eri liikuntapalvelukeskuksen ryhmässä kerran viikossa; rempparyhmässä Impivaaran kuntosalilla ja Runosmäen vanhuskeskuksen kuntosalilla ja lokakuun lopulta joulukuun alkuun Rospuuttokävelyryhmässä Impivaaran jalkapallohallissa. Vastaavasti Leena liikuttaa ikäihmisiä kerran viikossa vertaistasapainoryhmässä ja toimii vertaistukena kuntosalin rempparyhmässä, missä käy muun muassa ikääntyneitä ihmisiä.

- Vertaisliikuttajana oleminen ei vie paljon aikaa ja voimme itse päättää missä kaikissa ryhmissä haluamme olla mukana. Me olemme molemmat ryhmissä kerran viikossa, mutta osa vuorottelee toisten kanssa, jolloin ohjauskertoja tulee harvemmin.

Kivaa ja palkitsevaa

Molemmille jää vertaisliikkuttamisen lisäksi runsaasti aikaa harrastaa monipuolisesti. Leena harrastaa monipuolisesti liikuntaa lavatansseista latinobicciin, ja Briitta käy kuntosalilla, tekee käsitöitä ja ulkoilee koiran kanssa.

- Ohjatessamme voimme myös itse kuntoilla ja samalla tulee itsekin lähdettyä ulos ja liikkeelle.

- Parasta tässä on se, että tunnemme tekevämme tärkeää työtä ja näemme, kun saamme innostettua ihmisiä liikkumaan, se on palkitsevaa.

Molemmat kertovat vertaisliikuttajana olemisen olevankin erittäin kivaa ja hauskaa toimintaa. He kannustavatkin kaikkia kiinnostuneita tulemaan katsomaan, mitä ryhmissä tehdään, ja jos vertaisliikuttaminen olisi oma juttu.

- Kannattaa ottaa vaikka kaveri mukaan!