Eino jakaa muille osaamistaan

Sinustako vapaaehtoinen hyvinvointikeskukseen?

Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa vapaaehtoiset tekevät erilaisia tehtäviä. Hei voivat soittaa, laulaa, esiintyä, hoitaa kahvibuffettia, opastaa netin käytössä, auttaa tapahtumajärjestelyissä, ohjata ryhmiä ja paljon kaikkea muuta. Vapaaehtoinen antaa aikaansa silloin kun hänelle itselleen sopii. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua toiminnanohjaajille suoraan tai voi antaa yhteystietonsa Ruusukorttelin neuvontaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset

Sirkka Kannisto

Ruusukorttelin toiminnanohjaajat, ruusukorttelin.ohjaajat@turku.fi, p. 050 553 0930

Eino Pansio, 80+, opettaa tiffany-lasitöitä ikäihmisille Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksessa. Vapaaehtoiseksi ohjaajaksi innosti tuttu hyvinvointikeskuksen työntekijä.

Eino on harrastanut tiffany-lasitöitä jo 80-luvun lopulta asti. Harrastus vei häntä yhdessä vaimon kanssa myös koulutuksiin, jotta he oppisivat lisää mielekkäästä harrastuksesta. Kun hyvinvointikeskuksen tuttu työntekijä ehdotti, että Eino voisi alkaa pitää tiffany-opetusta hyvinvointikeskuksessa, ei hän paljoa miettinyt. Ensimmäinen ajatus oli, että ”miksikäs ei”. Eläkkeellä ja vaimon kuoltua hänellä oli runsaasti vapaa-aikaa, jota voisi hyvin käyttää siihen, että tuottaa muille iloa jakamalla omaa osaamistaan muille. Nyt hän on ollut vapaaehtoisena jo seitsemäntoista vuotta.

Eino käy ohjaamassa lasinleikkausta Ruusukorttelissa kerran viikossa. Ryhmä kokoontuu maanantaisin kerrallaan viideksi tunniksi. Kysyttäessä Einolta, että mikä on vapaaehtoisuudessa parasta, hän sanoo, että kaikki.

- Kaikki kiinnostaa tässä. On hienoa, että voin käyttää omaa osaamistani, ja toinen saa opin. Se innostaa minua.

Ryhmässä vapaaehtoisuus tuntuu harrastukselta

Ryhmässä on yleensä noin kymmenen henkeä. Osa ryhmäläisistä on samoja kerrasta toiseen, ja heistä onkin tullut hänelle tuttuja. Kokeneet pystyvät myös ohjaamaan ja opettamaan toinen toisiaan, joten ohjaaminen ei tunnu Einosta aina ohjaamiselta, vaan mukavalta yhdessäololta. Maanantaisten tapaamisten kestokaan ei tunnu pitkältä, kun ryhmässä on letkeä tunnelma ja mukavaa yhdessä tekemistä. Kahvitauolla keskustellaan kaikesta ja jaetaan ilot ja surut.

- En koe, että olen tässä vapaaehtoisena. Tämä on harrastus itsellekin.

Eino suosittelee kaikkia niitä, joita vapaaehtoisuus kiinnostaa, ottamaan selvää, missä voisi ohjata muille jotakin.

- Hyvinvointikeskuksista löytyy varmasti jokaisella jotain tehtävää, jos on kiinnostunut tekemään ikäihmisten kanssa töitä.