Harrastamisen Turun malli

Harrastamisen Turun mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle turkulaiselle peruskoulua käyvälle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Harrastamisen Turun malli on osa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) Harrastamisen Suomen mallia.

Lukuvuosi 2023-2024 

Turussa pyörii jälleen lukuvuonna 2023-24 paljon maksuttomia harrastusryhmiä. Harrastuslajit valikoituvat lapsille ja nuorille tehtyjen kyselyjen perusteella sekä koulun toiveiden mukaisesti. Koulujen niiden lähialueiden maksuttomat harrastus- ja kerhotoiminnat päivitetään alkusyksyn aikana koulukohtaisiin harrastuslukkareihin.

Tutustu koulukohtaisiin harrastelukkareihin

Koulujen lisäksi Harrastamisen Turun mallin kerhoja järjestetään myös muissa kaupungin tiloissa:

  • Lähikirjastot: Taidekerhoja Aunelan,Ilpoisten, Paattisten, Pansion kirjastoissa.
  • Museot: Kuvataide- ja kädentaitokursseja alakouluikäisille. Katso syksyn 2023 kurssit tästä.
  • Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma: Taide- ja kädentaitoryhmiä lähikoulujen oppilaille.
  • Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto: Etsivän harrastustoiminnan ryhmä (ryhmä täynnä)
  • Nuorisotilat: Monilajiharrasteryhmiä yläkoululaisille  Runosmäen ja Ilpoisten 

 

 

KouluPT- ja KouluPCAC-toiminta


Koulu Personal Trainer -toiminta (KouluPT-toiminta) 

KouluPT -toiminta on tarkoitettu harrastusta kaipaaville sekä hyvinvoinnista ja liikunnasta kiinnostuneille oppilaille. Toiminta on maksutonta. Toiminta alkaa yksilötapaamisella KouluPT:n kanssa, jossa keskustellaan ja kartoitetaan hyvinvointiin liittyvät yksilötarpeet ja toiveet. Tapaamisen pohjalta voi jatkaa PT:n ohjaamaan pienryhmään. Toiminnasta vastaa harrastusohjaaja Aleksi Leskinen

KouluPT-toiminnassa ovat mukana Puropellon, Syvälahden, Topeliuksen, Yli-Maarian, Normaalikoulun, Kansainvälisen koulun, Turun Steiner-koulun, Katariinan ja Vasaramäen yläkoulut. Jos koulusi ei ole mukana toiminnassa, voit laittaa viestiä Aleksi Leskiselle. Ohjaaja katsoo ajankohtaisen osallistujamäärän mukaan osallistumismahdollisuuden. Uusista ilmoittautumisista tiedotetaan Wilma -viestillä mukana oleville kouluille.


Koulu Personal Culture & Arts Coach -toiminta (KouluPCAC-toiminta) 

Pienryhmämuotoisen KouluPCAC -toiminnan tavoitteena on lisätä nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kulttuurisen yhteenkuuluvuuden tunnetta, tukea nuorten taiteellista itseilmaisua sekä tarjota reittejä uusien kulttuurikokemusten pariin. Toiminta on maksutonta. KouluPCAC-toiminnassa osallistujat työstävät yhteisen taidenäyttelyn sekä tutustuvat eri taide- ja kulttuurikohteisiin. Toiminnasta vastaa harrastusohjaaja Anu Perkkiö.

KouluPCAC-toiminnassa ovat mukana Turun Normaalikoulun, Turun Steiner-koulun, Turun Lyseon, Kiinanmyllyn, Luostarivuoren, Nummenpakan, Vasaramäen, Puropellon ja Rieskalähteen yläkoulut. Jos koulusi ei ole mukana toiminnassa, voit laittaa viestiä Anu Perkkiölle. Ohjaaja katsoo ajankohtaisen osallistujamäärän mukaan osallistumismahdollisuuden. 

 

 

Etsivä harrastustoiminta


Etsivä harrastustoimintaa toteutaan lukuvuonna 2023–2024 yhteensä 34 peruskouluyksiköllä. Koulujen etsivän harrastustoiminnan yhteyshenkilö auttaa oppilaita löytämään itselleen mieluisan harrastuksen. 

Lue lisää etsivästä harrastustoiminnasta

 

Harrastusten järjestäjille


Harrastamisen Turun mallin toimintaa järjestetään turkulaisissa peruskouluissa suomen, ruotsin ja englannin kielillä. Laadukasta harrastustoimintaa järjestetään yhteistyössä koulujen henkilökunnan, seurojen, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. 

Lue lisää harrastustoiminnan järjestämisestä

 

Yhteystiedot

Rebekka Hermonen (Projektipäällikkö)

Sonja Jokiranta (Viestintä ja markkinointi, etsivä harrastustoiminta)

Sami Blomberg (Taidesisällöt)​ 

Olli Leinonen (Liikuntasisällöt ja muu harrastustoiminta) 

Anu Perkkiö (Harrastusohjaaja, Personal Culture & Arts Coach)

Satu Järvi (Harrastusohjaaja, etsivän harrastustoiminnan ohjaus)

Aleksi Leskinen (Harrastusohjaaja, Koulu Personal trainer)