Joulukatu

Turun suuri joulunavausviikonloppu pukee myös Yliopistonkadun jouluasuun Satumaisessa joulunavauksessa lauantaina 25.11.2017. Jouluparaati kulkee Vähätorilta Joulun polkua kauppatorille ja sieltä Yliopistonkadulle. Yleisö on tervetullut liittymään paraatiin Vähätorilta noin klo 16.30 tai seuraamaan kulkuetta reitille Vähätori - Linnankatu - Kauppiaskatu - Kauppatori - Yliopistonkatu. Jouluparaati saapuu Yliopistonkadulle noin klo 17, jonka jälkeen alkavan ohjelman päätteeksi kävelykadun jouluvalot sytyttää sotaveteraani Kelpo Lehto.

Joulun polku -tapahtumakokonaisuus tuo joulukadulle teemapäiviä ja tapahtumia: 2.12. vietetään lasten päivää, 9.12 juostaan tonttujuoksu ja 16.12. valitaan Turun seudun parhaat tiernaesitykset. Katso lisää: www.turku.fi/joulunpolku

 

Yliopistonkatu muuntuu viehättäväksi joulukaduksi, kun kävelykatu koristellaan havuköynnöksin ja valokoristein. Joulukadulla järjestetään Joulun polun tapahtumapäivien ohjelmaa, kilpailuja ja tietenkin lapsille tarjoutuu mahdollisuus tavata joulupukki. Joulukatu järjestetään vuosittain keskustan yrittäjien ja kaupungin yhteistyön tuloksena.

Satumainen joulunavaus alkaa perinteisesti kauppahallissa, jossa tarjouksia ja ohjelmaa riittää pitkin päivää. Myöhemmin päivällä käynnistyy keskustassa muu ohjelma, joka huipentuu paraatiin sekä joulukadun valojen sytytykseen.

Valot sytytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1948 Yliopistonkadulle Aura- ja Humalistonkadun väliselle katuosuudelle. Joulukatu saavutti heti pysyvän aseman turkulaisten joulussa ja sen jokavuotisista juhlallisista avajaisista tuli koko kaupungin odottama tapahtuma.

Joulukadun avajaiset 2016.