Joulumarkkinat

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat

Vanhan Suurtorin joulumarkkinoiden perinteinen tunnelma, jouluiset tuoksut, sadut, tanssi, musiikki ja notkuvat myyntipöydät kutsuvat koko perheen viihtymään.

Talven pimetessä joulun odotus alkaa Vanhan Suurtorin joulumarkkinoilta, joiden humussa tapaat joulupukin perheen, tontut, seikkailevat sirkushahmot sekä tiernapojat. Markkinoiden myyntikojuissa on tarjolla taidokkaasti tehtyjä käsitöitä ja perinteisiä jouluherkkuja. Joululahjatoiveet voi käydä kuiskaamassa pukinpajan tontuille, jotka kirjaavat ne kaikki pukin salaiseen kirjaan.

Pistäydy samalla myös jouluisissa konserteissa ja Museokeskuksen monipuolisissa näyttelyissä Raatihuoneella ja Brinkkalan talossa.

Vanhan Suurtorin joulumarkkinat ovat avoinna neljänä adventtiviikonloppuna 18.12. asti lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17.

Kauppatorin Joulutori

Kauppatorille loihditaan joulukuuksi tunnelmallinen hengähdyspaikka keskelle kaupungin vilinää. Pienet kauppiasmökit, ihanat maut ja tuoksut, laadukkaat tuotteet, jouluinen ohjelma sekä upeat valot takaavat kiireettömän ja iloisen tunnelman. Tänä vuonna neliviikkoinen Joulutori kattaa koko Kauppatorin. Ohjelma on pilkottu neljään teemaviikkoon.

La-pe 26.11.-2.12. Ruoka ja juoma
Jouluna, jos koskaan, on lupa herkutella. Siksi tuomme tänä vuonna joulutorille Ruoka ja Juoma -viikolla runsaasti herkkuja paikan päällä nautittavaksi sekä kotiin vietäväksi.

La-pe 3.-9.12. Perinnejoulu
Perinnejouluviikolla valmistaudutaan jouluun perinteisin menoin. Joulutorilla myydään joulukuusia, perinteisiä jouluherkkuja ja käsitöitä. Aukiolla lauletaan yhdessä joululauluja ja itsenäisyyspäivänä sytytetään juhlakynttilät sodassa kaatuneiden, veteraanien ja itsenäisen Suomen kunniaksi.

La-pe 10.-16.12. Lasten joulu
Lasten joulu -viikolla tori täyttyy tuotteista ja ohjelmista lapsille ja lapsenmielisille. Mm. Joulupukki apureineen saapuvat paikalle, ja lapset voivat kuvauttaa itsensä pukin kanssa.

La-pe 17.-23.12. Moderni joulu
Vuonna 2016 jouluperinteitä on Turussakin jo monenlaisia. Modernin joulun viikolla tuomme torille jouluperinteitä maailmalta ja luomme yhdessä uusia tapoja juhlia. Mm. Joulun aaton aattona pannaan kauppatorilla jalalla koreasti.

Turun Joulutori on avoinna 23.12. asti arkisin klo 11-18, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16. Muu toritoiminta normaalisti ma-la klo 7 alkaen