Joulun polku

Tutustu Joulun polun tapahtumiin

Turun Kauppatorin Joulutori 26.11.-23.12.2016

 • La-pe 26.11.-2.12. Ruoka ja juoma. 
  Jouluna, jos koskaan, on lupa herkutella. Siksi tuomme tänä vuonna joulutorille Ruoka ja Juoma -viikolla runsaasti herkkuja paikan päällä nautittavaksi sekä kotiin vietäväksi.
 • La-pe 3.-9.12. Perinnejoulu
  Perinnejouluviikolla valmistaudutaan jouluun perinteisin menoin. Joulutorilla myydään joulukuusia, perinteisiä jouluherkkuja ja käsitöitä. Aukiolla lauletaan yhdessä joululauluja ja itsenäisyyspäivänä sytytetään juhlakynttilät sodassa kaatuneiden, veteraanien ja itsenäisen Suomen kunniaksi.
 • La-pe 10.-16.12. Lasten joulu
  Lasten joulu -viikolla tori täyttyy tuotteista ja ohjelmista lapsille ja lapsenmielisille. Mm. Joulupukki apureineen saapuvat paikalle, ja lapset voivat kuvauttaa itsensä pukin kanssa.
 • La-pe 17.-23.12. Moderni joulu
  Vuonna 2016 jouluperinteitä on Turussakin jo monenlaisia. Modernin joulun viikolla tuomme torille jouluperinteitä maailmalta ja luomme yhdessä uusia tapoja juhlia. Mm. Joulun aaton aattona pannaan kauppatorilla jalalla koreasti.

Turun Joulutori on avoinna 23.12. asti arkisin klo 11-18, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16. Muu toritoiminta normaalisti ma-la klo 7 alkaen

Joulun polku kutsui kaupunkilaiset Turun keskustaan

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Joulun polku on tullut jäädäkseen! Joulun polku aukesi Turun keskustassa 26.11. lauantaina, jolloin vietettiin perinteeksi muodostunutta Satumaista joulunavausta. Joulukaupungin avajaisviikonloppu toi Turun keskustaan kymmeniätuhansia ihmisiä. Joulun polku on Turun Tuomiokirkolta Humalistonkadulle ulottuva jouluinen teemakokonaisuus, joka koostuu tapahtumista, valaistuksista, kauniista näyteikkunoista ja tietenkin Kauppatorin Joulutorista.

Osana Joulun polkua keskustassa päästiin nauttimaan tapahtumapäivistä neljänä joulua edeltävänä lauantaina.

Joulunavauksen 26.11. lisäksi järjestettiin Tonttujuoksu, Lasten päivä ja Tiernakilpailu. Tonttujuoksu 3.12. oli joulumieltä levittävä hyväntekeväisyystapahtuma, jonka osallistumismaksut n. 300e lahjoitettiin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja Lapselle -keräykseen. Juoksun kautta keräykseen lahjoitettiin myös lukuisia lahjoja. Lasten päivänä 10.12. Turun keskusta täyttyi lapsille ja lapsenmielisille suunnatusta ohjelmasta, vetonauloinaan Mimi ja Kuku. Tiernakilpailussa 17.12. etsittiin Turun parhaita tiernaesityksiä. Tiernakilpailun perinnesarjan voitti Puolalan tiernapojat. Modernin sarjan veivät puolestaan Tähtipapit ajankohtaisella esityksellään. Tiernakilpailun jälkeen Hansakorttelissa järjestetty Kauneimmat joululaulut -tilaisuus veti Hansatorin ääriään myöten täyteen.

Tapahtumien toivottiin saavan ihmiset liikkeelle Turun keskustaan Joulun polun hengessä. Tavoitteena oli tapahtumien lisäksi edistää keskustan kaupallista vetovoimaa.  Joulun polun kokonaisuuden toteuttaa Turun Ydinkeskustayhdistys ry yhdessä kaupungin, keskustan yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa.

- Joulun polun kokonaisuus järjestettiin nyt toista kertaa, ja se on otettu hienosti vastaan. Olemme todella iloisia kaikesta positiivisesta palautteesta mitä olemme saaneet, ja siitä että kaupunkilaiset ja lukuisat eri kumppanitahot ovat innostuneet lähtemään mukaan, sanoo Turun Ydinkeskustayhdistys ry:n toiminnanjohtaja Katariina Räike.

logo-joulun_polku.png

 

 

Uudistunut  Kauppatorin Joulutori on herättänyt ihastusta

Joulun polun kokonaisuuteen kuului myös Kauppatorin Joulutori, ja Kauppatorille pystytettävä valokatos.  Turun Ydinkeskustayhdistys ry pystytti valokatoksen ensimmäistä kertaa viime vuonna, kumppaneinaan Turun kauppakamari ja Turun Yrittäjät sekä kaupunki. Tänä vuonna edellisten lisäksi Kuntec tarjosi katoksen lipputangot osana kokonaisuutta.

Jo joulun avauksen päivänä 26.11.  klo 12 avautunut Kauppatorin Joulutori on tänä vuonna uudistunut, ja yhdistyy läheisemmin Kauppatorin omaan toimintaan joulun aikana. Uudistunut Joulutori on saanut osakseen ihastusta.

- Joulutorin valaistus sekä uudenlainen helposti lähestyttävä sijoittelu on saanut paljon kiitosta sekä kuluttajilta että kauppiailta. Monet ovat kertoneet käyneensä joulutorilla nyt ensimmäistä kertaa, koska se on sopivasti avoin ja matkan varrella, kertoo joulutorin tuottaja Lan Le-Gävert.

Kauppatorin Joulutorista päästään nauttimaan vielä 23. joulukuuta asti. Lisäksi valokatos ja Kauppatorin joulukuusi tuovat valoaan vielä 13. tammikuuta asti.