Kesätyösetelit 15–18-vuotiaille

Kaikki kesätyösetelit 2018 on jaettu

Setelin saa nuori, jolla on kesätyöpaikka sovittuna Työpisteen ohjeistuksen mukaisesti. 

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille:

 

Turun kaupungin kesätyösetelit on tarkoitettu turkulaisille nuorille, jotka ovat syntyneet 2000–2003. Kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Seteleitä oli jaossa vuonna 2018 yhteensä 225, ja ne loppuivat vappuun mennessä.

Ohjeet nuorelle

Voit käyttää kesätyösetelin työhön, joka ajoittuu ajalle 1.5.–30.8.2018 vähintään 10 päiväksi. Kesätyöpaikan ei tarvitse sijaita Turussa.  Tukena työnhaussa kannattaa käyttää kesätyösetelin esitettä (pdf), jossa on tietoa työantajalle.

 1. Hae itsenäisesti mieleistäsi kesätyötä yrityksestä, yhdistyksestä, järjestöstä, seurakunnasta tai säätiöstä. Huom. Seteliä ei voi käyttää Turun kaupungin tai valtion toimipisteissä eikä työllistymiseen yksityiselle henkilölle.
 2. Kun olet löytänyt kesätyöpaikan, tulosta ja täytä työnantajan kanssa.
 3. Varaa tapaamisaika Työpisteeseen puhelimitse 040 544 7231 tai sähköpostitse kesatyoseteli@turku.fi. Ota tapaamiseen mukaan työnantajan kanssa täytetty esitietolomake ja kuvallinen henkilöllisyystodistus iän tarkistamista varten. Jos kaikki on kunnossa, saat  kesätyösetelin Työpisteestä. Työpiste sijaitsee osoitteessa Käsityöläiskatu 10, 20100 Turku.
 4. Tee työnantajan kanssa kirjallinen työsopimus.
 5. Kun aloitat kesätyöt, toimita työnantajalle verokorttisi ja tilinumerosi.

Seteleitä voi saada vain yhden eikä sitä voi luovuttaa toiselle henkilölle. Kesätyösetelin arvoa ei voi jakaa usean työpaikan kesken. Seteli on voimassa vain siihen merkittynä vuonna.

Ohjeet työnantajalle

Kesätyöseteli on tarkoitettu setelissä nimetyn turkulaisen nuoren kesätyöhön. Setelin arvo maksetaan jälkikäteen korvaamaan osa nuoren palkkakustannuksista. Seteleitä myönnetään vuonna 2018 enintään viisi yhtä työnantajaa kohden.

Työnantaja hoitaa nuoren haastatteluun ja muut rekrytointiin liittyvät seikat omien käytäntöjensä mukaan ja solmii nuoren kanssa työehtosopimuksen mukaisen työsopimuksen.

Tuen myöntämisen edellytykset:
Kesätyön kesto on vähintään 10 työpäivää ja työaika on 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana 1.5.–31.8.2018.

 • Työntekijälle maksetaan kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista koululaisen/kesätyöntekijän palkkaa (suositus) tai vähintään valtakunnallisen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukaiset 345 euroa. Jotkut alat ovat sopineet korkeammasta korvauksesta.  Työnantajalle jää palkkakustannuksista omavastuuosuus, joka on pienimmillään vain 35 euroa. Lisäksi työnantaja maksaa lakisääteiset palkan sivukulut.
 • Työnantaja saa omasta liitostaan lisätietoja Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelmasta.

Työsuhteen päätyttyä:
Työnantaja toimittaa työsuhteen päättymisen jälkeen Työpisteeseen seuraavat dokumentit ja tiedot, joiden perusteella kesätyösetelin arvo maksetaan työnantajalle.

 • Molempien osapuolten allekirjoittama työsopimus, josta käy ilmi mm. noudatettu työehtosopimus, työn alkamis- ja päättymispäivä, työaika ja työtehtävät.
 • Virallinen tosite maksetusta palkasta (esim. verkkopankin tai palkkajärjestelmän kautta tulostettu kuitti maksetusta palkasta)
 • Verovelkatodistus
 • Maksatustiedot:  IBAN-tilinumero, mahdollinen viitenumero sekä BIC-/SWIFT-koodi

Työnantaja toimittaa dokumentit osoitteeseen Turun kaupunki, työllisyyspalvelukeskus PL 1000, 20701 Turku tai sähköpostitse kesatyoseteli@turku.fi -osoitteeseen viimeistään lokakuun 2018 loppuun mennessä.

Kesätyösetelit rahoittaa Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskus. Seteleitä jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013, ja kokemukset ovat olleet sekä työnantajien että nuorten puolelta hyviä.

Lisätietoja:
Ajanvaraus ja neuvonta: puh. 040 544 7231, kesatyoseteli@turku.fi
Kesätyösetelit/yritysyhteistyö: Janne Moisio, janne.moisio@turku.fi
Kesätyöseteleiden maksatusasiat: Katja Kylmämetsä, katja.kylmametsa@turku.fi

Turun kesätyöseteli-konsepti toteutetaan osana Kesäduunipolku 2030 -hanketta yhteistyössä  Turun AMK:n kanssa. Hanke saa tukea Vipuvoimaa EU:lta ja Euroopan sosiaalirahastolta.

 

Kaikki kesätyösetelit 2018 on jaettu

Setelin saa nuori, jolla on kesätyöpaikka sovittuna Työpisteen ohjeistuksen mukaisesti. 

Hyödyllistä infoa nuorille ja työnantajille: