avoin data

13.09.2017

Vuosikausia tietoa on haalittu, jalostettu omiin tarpeisiin ja sitten huolellisesti suojattu siten, että vain oma organisaatio saattoi tuottaa tiedolla lisäarvoa. Enää ei kuitenkaan ole merkitystä tallennetun tiedon määrällä, vain sen liike ja hyödynnettävyys ratkaisee.

Ilmoittautumiset
Tehty työ on julkaistu Turun kaupungin Github-tilillä
06.04.2017

Turun seudun tapahtumakalenterin hakua on kehitetty edelleen. Lähtökohtana oli käyttäjäpalaute, jonka mukaan aiemmin käytössä ollut haku oli melko hidas. Palautteeseen päätettiin tarttua ja toteuttaa hakumoottori, joka tarjoilee käyttäjälle reaaliaikaisia hakutuloksia. Haun kehittämisen yhteydessä saatiin monipuolistettua hakuominaisuuksia ja selkeytettyä visuaalista ilmettä.

Mies työskentelee tietokoneella
Toteutus perustuu avoimen lähdekoodin ratkaisuihin
05.04.2017

Tapahtumakalenterin käytettävyyttä on parannettu: haun rajaamiseen on uusia työkaluja, kalenteri on visuaalisesti tiiviimpi ja selkeämpi, ja ennen kaikkea hidas haku on korvattu paremmalla hakumoottorilla.

Turku.fi-verkkopalvelu taipuu kaikkiin laitteisiin
Keskustele kaupungin kanssa!
21.03.2017

Turun kaupungin vuonna 2012 käyttöönottama palautepalvelu www.turku.fi/palaute on osoittautunut kuntalaisille tarpeelliseksi ja helpoksi tavaksi olla yhteydessä kaupunkiin.

Kuva Turun seudun tapahtumakalenterista
Kuvien avulla tapahtuma saa helposti lisänäkyvyyttä
21.02.2017

Turun seudun tapahtumakalenterin tapahtumatiedot on jaettu avoimen rajapinnan Linked Eventsin kautta viime vuoden marraskuusta alkaen. Jaettavaan dataan sisällytetään maaliskuussa myös tapahtumien kuvat. Jatkossa tapahtuman syöttäjä valitsee antaako kuvan liikkua tapahtumatietojen mukana rajapinnan yli.

Turku ICT Week Liira
Tervetuloa kuulemaan lisää!
16.02.2017

Turun kaupunki jatkaa datan avaamiseen liittyvää aktiivista työtään. Myös liikenteeseen liittyvää dataa on tulossa lisää avoimeen käyttöön. Liikenteen uusia avoimia rajapintoja esitellään Turku ICT Weekellä 8. maaliskuuta

07.02.2017

Ville Santala selvitti opinnäytetyössään avoimen datan kehitystä Pohjoisella kasvuvyöhykkeellä. Toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja yhteiset tavoitteet voisivat tehdä Pohjoisesta kasvuvyöhykkeestä älykkään liikenteen edelläkävijäalueen. Monipuolisten liikkumista helpottavien palveluiden kehittämiseksi tarvitaan alueellisesti kattavat ja laadukkaat digitaaliset tietovarannot.

DataBusiness Challenge
03.11.2016

Haluatko luoda sovelluksen, joka helpottaa kaupunkilaisia arjen tai vapaa-ajan tekemisissään, tai auttaa heitä osallistumaan kaupungin kehittämiseen? Tai onko mielessäsi ideoita digitaalisista palveluista, jotka auttavat kaupunkeja tiedolla johtamisessa? Laita propelihattu päähän, sillä… DataBusiness Challenge on käynnissä!

Sivut

Subscribe to feed