avoin lähdekoodi

13.09.2017

Vuosikausia tietoa on haalittu, jalostettu omiin tarpeisiin ja sitten huolellisesti suojattu siten, että vain oma organisaatio saattoi tuottaa tiedolla lisäarvoa. Enää ei kuitenkaan ole merkitystä tallennetun tiedon määrällä, vain sen liike ja hyödynnettävyys ratkaisee.

Ilmoittautumiset
Tehty työ on julkaistu Turun kaupungin Github-tilillä
06.04.2017

Turun seudun tapahtumakalenterin hakua on kehitetty edelleen. Lähtökohtana oli käyttäjäpalaute, jonka mukaan aiemmin käytössä ollut haku oli melko hidas. Palautteeseen päätettiin tarttua ja toteuttaa hakumoottori, joka tarjoilee käyttäjälle reaaliaikaisia hakutuloksia. Haun kehittämisen yhteydessä saatiin monipuolistettua hakuominaisuuksia ja selkeytettyä visuaalista ilmettä.

Mies työskentelee tietokoneella
Toteutus perustuu avoimen lähdekoodin ratkaisuihin
05.04.2017

Tapahtumakalenterin käytettävyyttä on parannettu: haun rajaamiseen on uusia työkaluja, kalenteri on visuaalisesti tiiviimpi ja selkeämpi, ja ennen kaikkea hidas haku on korvattu paremmalla hakumoottorilla.

Turku.fi-koodia
Turku.fi-lähdekoodi on kaikkien hyödynnettävissä
16.02.2017

Turku.fi-verkkopalvelun vapaasti hyödynnettävä lähdekoodi on herättänyt laajasti kiinnostusta verkkoalustojaan uudistavien keskuudessa. Pisimmällä käyttöönotossa on Porin kaupunki, joka on jo testannut verkkopalvelun ominaisuudet omaa toimintaansa tukeviksi.

Kädet tietokoneen näppäimistöllä
08.09.2016

Turku antaa ensimmäisenä suomalaiskuntana verkkopalvelunsa avoimen lähdekoodin yhteiseen käyttöön alkuperäisellä lisenssillä. Sovelluksen kehittäjät luovuttavat vastaavasti oman kehitystyönsä tulokset avoimen lähdekoodin lisenssillä. Koodin avaaminen on jo herättänyt kiinnostusta myös muissa kunnissa. Tavoitteena on, että koodi avataan vuodenvaihteeseen mennessä.

Subscribe to feed