Minustako vapaaehtoinen?

Mielenkiintoinen harrastus, uusi taito, kiva porukka, hyväntekemistä vai jotain muuta? Lähde kokeilemaan, mitä vapaaehtoistoiminta voisi sinulle antaa.

Vapaaehtoistoiminta on monipuolinen harrastus kaikenikäisille. Aloita miettimällä, minkälaisesta toiminnasta olet kiinnostunut ja mitä haluaisit siitä saada. Vapaaehtoisena et vain anna aikaasi muille, vaan saat siitä itsekin. Mahdollisuuksia löytyy Turussa muun muassa lastensuojelun, nuoriso- ja vanhustyön, liikunnan, monikulttuurisuuden, kulttuurin ja ympäristönsuojelun parista. Lähes kaikkiin vapaaehtoistoiminnan tehtäviin riittävät "tavallisen" ihmisen tiedot ja taidot.

Järjestöt, yhdistykset, seurat ja kaupungin toimialat etsivät vapaaehtoisia joko kertaluontoisiin tai pidempiaikaista sitoutumista vaativiin tehtäviin. Toimintaan pääsee useimmiten ensin tutustumaan. Jos vielä mietit lähtisitkö mukaan, kuinka paljon toiminta sinulta vaatisi ja mitä se voisi antaa, ota rohkeasti yhteyttä toiminnan yhdyshenkilöön. Saat aina tehtäviin tarvitsemasi koulutuksen ja perehdytyksen.

Löydä oma tapasi auttaa!