Elämänlaatu

Turussa on erinomainen elämänlaatu. Turun kaupugissa on noin 200 000 asukasta, ja koko Varsinais-Suomen alueella asukkaiden määrä on noin 470 000 henkeä. Turku on riittävän suuri tarjotakseen tasokkaat kaupunkipalvelut myös kansainväliselle ammattilaiselle. Ruuhkista ei täällä kuitenkaan tarvitse kärsiä – niiden sijaan Turussa on raitista ilmaa.

Muuta meille ja tarjoa perheellesi hyvät puitteet elää ja olla. Turussa on kansainvälinen koulu ja englannin- sekä ranskankieliset päiväkodit. Nykyinen talouskasvu luo uramahdollisuuksia osaajille. Kaupungin kompaktin koon ansiosta välimatkat ovat lyhyitä ja asuntojen hinnat kohtuullisia. Jos haluat asua Aurajoen rannalla keskustassa, Turussa se onnistuu. Mikäli koti maaseudulla miellyttää enemmän, erinomaisia vaihtoehtoja on tarjolla jopa vain 15 minuutin päässä kaupungista.

Turussa ei tarvitse murehtia

Tekemistä riittää ja joka paikkaan pääsee helposti!

Lähin kansallispuisto on Kurjenrahkan kansallispuisto, joka sijaitsee vain 40 minuutin matkan päässä keskustasta.

Myös yli 40 000 saaresta ja luodosta koostuva saaristo on lähellä. Turun ja Tukholman välillä levittäytyvä luonnonihme on maailman laajin saaristo. Turussa asuvan on helppo tehdä päiväretki saaristoon – tai vaikkapa hankkia oma mökki, vene tai jopa saari. Turkulaiset ovat tunnettuja siitä, miten tärkeä saaristo heille on, ja monet viettävät siellä suuren osan vapaa-ajastaan.

 

Euroopan Kulttuuripääkaupunki 2011

Mietityttääkö ravintolatarjonta? Ei syytä huoleen. Turusta on kehittymässä huippukohde hyvän ruoan ja viinin perässä matkaaville. Saaristosta on saatavilla mereneläviä, neitsytperunoita ja saaristolaisleipää. Paikalliset mansikat, mustikat ja lakat ovat maailman parhaimmistoa.

Yhtä aikaa tyylikkäät ja rennot ravintolamme ovat ansainneet Turulle maineen Suomen ruokapääkaupunkina. Maukasta! Vanha kauppahalli odottaa käyntiäsi, varsinkin jos olet itsekin kokkaamisesta kiinnostunut.

Turku on mukavan kompakti, mutta älä anna koon hämätä. 1200-luvulla syntyneellä kaupungilla on eurooppalaisen kulttuurikaupungin sydän  –  ja Turku toimikin Euroopan kulttuuripääkaupunkina vuonna 2011. Turussa on rikas kulttuuri ja laaja valikoima sekä taidemuseoita että historiallisia museoita.

Kulje pitkin Aurajoen rantaa ja selvitä, mitä kaikkea kaupungin kätköistä paljastuu. Pieni on kaunista, eikö totta?

Joustavaa päivähoitoa, aktiivisia kouluja

Alle kouluikäisille lapsille riittää päivähoitovaihtoehtoja: päiväkodit, perhepäivähoito, kolmiperhepäivähoito, leikkikoulut, ulkoleikkikoulut, avoimet päiväkodit ja leikkipuistotoiminta. Toiminnassa painotetaan liikuntaa, liikkumisen edistämistä ja lasten liikunnallista arkea. Turussa on myös paljon yksityisiä päivähoitopaikkoja, joista voi hankkia hoitopaikan palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella ja sen kuntalisällä.

Jos vanhempien työajat vaativat, lapset saavat ilta-, yö- tai viikonloppuhoitoa.

Turussa kasvaa maailmankansalaisia: Monikulttuurisuus on oppilaille arkea. Turun kouluissa puhutaan äidinkielenä yli 70 kieltä. Lapsille on ikioma Seikkailupuisto sekä paljon työpajoja ja kursseja. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma antaa tilaa luovuudelle ja yhdessäololle.

Tiesitkö, että joka kolmas turkulainen on opiskelija tai koululainen?

Siksi me panostammekin nuoriin. Korkeakoulut, kaupunki ja yritykset rakentavat yhdessä Turusta Suomen parasta opiskelijakaupunkia. Ylioppilaaksi täällä kirjoitetaan huipputuloksin vuodesta toiseen.

Taitavat nuoret löytävät ammatti-instituutista unelma-ammattinsa ja aikuiskoulutuksessa moni päivittää osaamistaan.

Turussa on kuusi korkeakoulua, och förstås kan du studera också på svenska