Työelämä

Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa tarvitaan tuhansia uusia työntekijöitä valmistavaan teknologiateollisuuteen ja sen muille toimialoille heijastuvaan kasvuvaiheeseen vuoteen 2020 mennessä.

Alueen vetovoimana on hyvä osaaminen

Telakalla tehdään nyt töitä isolla innolla ja myös hyvässä hengessä. Kun tilauskirja pullistelee toinen toistaan hienompia laivoja, meillä laivanrakentajilla on edessä mielenkiintoisia vuosia.

Tapani Mylly
Viestintäpäällikkö, Meyer Turku

– Perimmäinen kilpailukykytekijä on osaava työvoima. Uudet laivatilaukset, autonvalmistuksen tuotantosopimukset ja muut merkittävät kaupat on viime kädessä hankittu tänne Varsinais-Suomeen maailmanluokan huippuosaamisella, sanoo Turun kaupunkikehitysryhmän johtaja Pekka Sundman.

Turun seudun kasvua siivittää nyt elinkeinoelämän erinomainen menestys: meri-, lääke- ja valmistavan teollisuuden vahvat kasvunäkymät lisäävät luottamusta ja säteilevät korkeasuhdannetta myös muille toimialoille, erityisesti rakentamiseen.

Turun seudun elinkeinoelämän kärkialoja ovat

  • meriteollisuus
  • rakentaminen
  • bioalat
  • logistiikka
  • matkailu
  • luovat alat

Suuria työllistäjiä alueella ovat muun muassa Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, korkeakoulut, Meyer Turku, Posti, Orion, Bayer, If Vahinkovakuutusyhtiö ja Turun Seudun Kiinteistöpalvelu.

 

Meren rannalla meriteollisuus kukoistaa

Telakalla tarvitaan osaajia monilta eri aloilta. Meyer Turku rakentaa maailman kehittyneimpiä ja hienoimpia risteilijöitä maailman merille. Telakan tulevaisuus on taattu saksalaisen Meyerin perheen omistuksessa pitkälle tulevaisuuteen.

Voimakkaaseen toiminnan kehittämiseen tarvitaan lisää päteviä tekijöitä hitsaajista laivalevyseppiin, suunnittelijoista IT-asiantuntijoihin ja projektinhallinnan osaajiin.

 

Terveyttä ja viennin kasvua rakentamassa

Innovaatioyritys panostaa osaamiseen. Bayer työllistää Turussa noin 650 ammattilaista taitajasta tohtoriin. Pansion tuotantolaitoksella valmistetaan muun muassa hormonikierukoita. Tätä suomalaiskeksintöä viedään vuosittain miljardilla eurolla yli 100 maahan.

Innovaatioistaan tunnettu Bayer on merkittävä työnantaja Turun seudulla ja tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuden jatkuvaan ammatilliseen kehitykseen.