Monta hyvää syytä muuttaa Turkuun

Tule tekemään työtä tai työpaikkoja

Turun seudulla on jo 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa.

 • Monipuolinen elinkeinorakenne
 • Osaavat yritykset
 • Korkeatasoinen koulutus
 • Monipuolinen kulttuuri- ja palvelutarjonta
 • Loistava merellinen sijainti

Turku on kansallisesti merkittävä satama-, kauppa- ja kongressikaupunki sekä tärkeä linkki Tukholma–Pietari-akselilla.

Ota yhteyttä!

Turun kaupunki on koonnut asiantuntijaryhmän palvelemaan alueella toimivia ja Turkuun sijoittuvia yrityksiä.

Asiantuntijaryhmän esittely ja yhteystiedot (pdf)

Turun seudulla ja Varsinais-Suomessa tarvitaan tuhansia uusia työntekijöitä valmistavaan teknologiateollisuuteen ja sen muille toimialoille heijastuvaan kasvuvaiheeseen vuoteen 2020 mennessä.

Alueen vetovoimana on hyvä osaaminen

Turun seudun kasvua siivittää nyt elinkeinoelämän erinomainen menestys: meri-, lääke- ja valmistavan teollisuuden vahvat kasvunäkymät lisäävät luottamusta ja säteilevät korkeasuhdannetta myös muille toimialoille, erityisesti rakentamiseen.

Turun seudun elinkeinoelämän kärkialoja ovat

 • meriteollisuus
 • rakentaminen
 • bioalat
 • logistiikka
 • matkailu
 • luovat alat

Suuria työllistäjiä alueella ovat muun muassa Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, korkeakoulut, Meyer Turku, Posti, Orion, Bayer, If Vahinkovakuutusyhtiö ja Turun Seudun Kiinteistöpalvelu.

Meren rannalla meriteollisuus kukoistaa

Telakalla tarvitaan osaajia monilta eri aloilta. Meyer Turku rakentaa maailman kehittyneimpiä ja hienoimpia risteilijöitä maailman merille. Telakan tulevaisuus on taattu saksalaisen Meyerin perheen omistuksessa pitkälle tulevaisuuteen.
Voimakkaaseen toiminnan kehittämiseen tarvitaan lisää päteviä tekijöitä hitsaajista laivalevyseppiin, suunnittelijoista IT-asiantuntijoihin ja projektinhallinnan osaajiin.

Terveyttä ja viennin kasvua rakentamassa

Innovaatioyritys panostaa osaamiseen. Bayer työllistää Turussa noin 650 ammattilaista taitajasta tohtoriin. Pansion tuotantolaitoksella valmistetaan muun muassa hormonikierukoita. Tätä suomalaiskeksintöä viedään vuosittain miljardilla eurolla yli 100 maahan.
Innovaatioistaan tunnettu Bayer on merkittävä työnantaja Turun seudulla ja tarjoaa henkilöstölleen mahdollisuuden jatkuvaan ammatilliseen kehitykseen.

 

Turussa asut hyvin, halvalla

Pääkaupunkilaisen näkökulmasta lähes ilmaiseksi. Tampereella haave omakotitalosta keskustassa jää usein toteutumatta. Turussa oma talo keskustan tuntumassa on monelle totta. Ja kukapa ei viihtyisi Aurajokirannassa, puutalokorttelien idyllissä tai luonnonläheisessä lähiössä hyvien kulkuyhteyksien päässä.
Myös Turun lähialueilta löytyy paljon kivoja asuinalueita!

 

 

Liikuntaa ja kulttuuria jokaiseen makuun

Tapahtumakaupunki Turku tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Kirjastot, eri liikuntamuodot, teatteri, maankuulu Turun filharmoninen orkesteri, palkitut ravintolat, monet festivaalit, upea luonto ja saaristo tarjoavat elämyksiä ikään katsomatta – löydä omat tapahtumasi kaupungin tapahtumakalenterista.

Joustavaa päivähoitoa, aktiivisia kouluja

Alle kouluikäisille lapsille riittää päivähoitovaihtoehtoja: päiväkodit, perhepäivähoito, kolmiperhepäivähoito, leikkikoulut, ulkoleikkikoulut, avoimet päiväkodit ja leikkipuistotoiminta. Toiminnassa painotetaan liikuntaa, liikkumisen edistämistä ja lasten liikunnallista arkea. Turussa on myös paljon yksityisiä päivähoitopaikkoja, joista voi hankkia hoitopaikan palvelusetelillä tai yksityisen hoidon tuella ja sen kuntalisällä.
Jos vanhempien työajat vaativat, lapset saavat ilta-, yö- tai viikonloppuhoitoa.

Turussa kasvaa maailmankansalaisia: Monikulttuurisuus on oppilaille arkea. Turun kouluissa puhutaan äidinkielenä yli 70 kieltä. Lapsille on ikioma Seikkailupuisto sekä paljon työpajoja ja kursseja. Nuorten taide- ja toimintatalo Vimma antaa tilaa luovuudelle ja yhdessäololle.

Hyvien yhteyksien Turku on myös pyöräiltävän kokoinen kaupunki!

Föli-busseilla kuljet helposti ja edullisesti kuuden kunnan alueella. Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla on voimassa samat liput ja hinnat matkan pituudesta, kuntarajojen ylityksistä ja vaihtojen määrästä riippumatta.

Turussa on myös varsin vilkas satama. Turku–Tukholma-reitillä seilaa päivittäin lähes 10 000 laivamatkustajaa. Junalla Turusta pääsee Helsinkiin ja Tampereelle alle kahdessa tunnissa.
Turusta on myös hyvät lentoyhteydet maailmalle – ja takaisin kotiin!

Fölin reittioppaasta löydät bussi- ja fillarireitit.

Tiesitkö, että joka kolmas turkulainen on opiskelija tai koululainen?

Siksi me panostammekin nuoriin. Korkeakoulut, kaupunki ja yritykset rakentavat yhdessä Turusta Suomen parasta opiskelijakaupunkia. Ylioppilaaksi täällä kirjoitetaan huipputuloksin vuodesta toiseen.
Taitavat nuoret löytävät ammatti-instituutista unelma-ammattinsa ja aikuiskoulutuksessa moni päivittää osaamistaan.

Turussa on kuusi korkeakoulua, och förstås kan du studera också på svenska

Muista tutustua myös opiskelijakaupunki Turkuun.

Tule tekemään työtä tai työpaikkoja

Turun seudulla on jo 20 000 yritystä ja 130 000 työpaikkaa.

 • Monipuolinen elinkeinorakenne
 • Osaavat yritykset
 • Korkeatasoinen koulutus
 • Monipuolinen kulttuuri- ja palvelutarjonta
 • Loistava merellinen sijainti

Turku on kansallisesti merkittävä satama-, kauppa- ja kongressikaupunki sekä tärkeä linkki Tukholma–Pietari-akselilla.

Ota yhteyttä!

Turun kaupunki on koonnut asiantuntijaryhmän palvelemaan alueella toimivia ja Turkuun sijoittuvia yrityksiä.

Asiantuntijaryhmän esittely ja yhteystiedot (pdf)