Sähköinen asiointi ja ajanvaraus

eTerveyspalvelut

eTerveyspalveluiden kautta kaikilla turkulaisilla on mahdollisuus varata uusia vastaanottoaikoja ja peruuttaa tai siirtää varattuja aikoja. Palvelun kautta voi olla samanaikaisesti varattuna korkeintaan kolme aikaa. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyistä vastaanottoajoista peritään maksu. Halutessasi voit tilata vastaanottoajasta muistutuksen matkapuhelimeesi.

Ajanvarauspalvelun lisäksi eTerveyspalveluissa voi mm. vastaanottaa laboratoriovastauksia, esittää ammattihenkilölle terveydentilaa koskevia kysymyksiä tai lähettää eReseptin uusimispyyntöjä.

Sähköinen yhteydenotto omalle terveysasemalle

Turun terveysasemilla on käytössä sähköinen yhteydenottolomake. Sähköisen yhteydenoton kautta asiakas voi olla yhteydessä terveysasemalle itselle parhaiten sopivana aikana puhelinsoiton sijaan. Terveysasemalta otetaan yhteys asiakkaaseen 24 tunnin kuluessa joko sähköisesti tai puhelimitse riippuen yhteydenoton syystä. Yhteys otetaan terveysaseman aukioloaikana.

Suun terveydenhuolto

Hammashoidon sähköinen ajanvarauspalvelu tarjoaa kaikille mahdollisuuden varata, peruuttaa ja siirtää hoitoaikoja. Sähköisen ajanvarauspalvelun kautta ei toistaiseksi voi varata ensimmäistä uutta aikaa. Sähköistä ajanvarauspalvelua on mahdollista käyttää, kun asiakkaan puhelinnumero on rekisteröity suun terveydenhuollon potilastietojärjestelmään.

Laboratorio

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan laboratorio- ja kuvantamispalvelut tuottaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri.

Toimeentulotuki

Perustoimeentulotuen hakeminen on siirtynyt Kelaan 1.1.2017. Tutustu toimeentulotuen hakemiseen: www.kela.fi/toimeentulotuki.

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea haetaan edelleen kunnasta. Hakeminen edellyttää, että perustoimeentulotuki on ratkaistu Kelassa.

Vammais- ja kuljetuspalvelut

Vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalveluhakemus sekä vammaispalveluhakemus voidaan tehdä sähköisesti Omapalvelun kautta.

Kanta eli Kansallinen Terveysarkisto

Potilastiedon arkistoon tallennetaan tiedot lääkärikäynti- ja hoitojaksoista, potilaskertomustekstit, diagnoosit, laboratoriotutkimukset, röntgentutkimuksien lausunnot, kriittiset riskitiedot ja henkilötiedot. Jokainen yli 18-vuotias pääsee katsomaan omia terveystietojaan Omakanta-palvelussa, jonne kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.