Turun kaupunki järjestää info- ja keskustelutilaisuuden Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikön ja alueen tulevaisuudesta tiistaina 22.8.2017 klo 17 – 18. Tilaisuus pidetään Vasaramäen koulussa, osoitteessa Syreenikuja 1, Turku. Tilaisuuteen on kutsuttu oppilaiden vanhemmat Wilman kautta. Myös muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuudessa ovat läsnä:

Timo Jalonen, toimialajohtaja / sivistystoimiala
Minna Juselius, tilacontroller, strateginen tilojen ohjaus -vastuualue
Raikko Kavisto, tila-asiantuntija / sivistystoimiala
Tuomas Koskiniemi, va. tilajohtaja, strateginen tilojen ohjaus -vastuualue
Taina Riekkinen, kaavoitusarkkitehti / ympäristötoimiala
Tommi Tuominen, palvelualuejohtaja / sivistystoimiala
Soile Viiri, kiinteistöpäällikkö / kiinteistötoimiala
Jyrki Välimäki, rehtori / Vasaramäen koulu

Opetustoiminta siirtynee Syreenikujan yksiköstä aluksi Ruiskadulle

Vasaramäen koulu on n. 700 oppilaan yhtenäiskoulu, joka toimii Lehmuksen ja Syreenin yksiköissä. Lehmustien yksikön osalta ei ole suunnitelmissa mitään muutoksia, vaan koulu jatkaa Vasaramäen alueen alakouluna pitkälle tulevaisuuteen.

Syreenikujan koulussa on aika ajoin keskusteltu koulun sisäilmaongelmista, ja yksittäisiä opettajia ja oppilaita on siirtynyt pois koulun tiloista. Koululla on tehty tutkimus- ja kunnostustöitä, joilla on pyritty olosuhteiden parantamiseen. Yksikään viranomainen ei ole vaatinut koulun välitöntä sulkemista terveydellisiin seikkoihin vedoten.

Syreenikujan koulurakennus alkaa olla teknisen käyttöikänsä päässä, ja sen peruskorjaamisen sijaan on päädytty esittämään uudisrakennusta Skanssin alueelle. Tätä ennen Syreenikujan toimintojen väliaikaista siirtoa suunnitellaan Turun ammattikorkeakoululta Ruiskadulla vapautuviin toimitiloihin. Muutto tapahtuisi aikaisintaan kevätlukukaudesta 2020 lukien.

Uusia monitoimitaloja suunnitteilla Skanssiin ja Itäharjulle

Toimintaa Ruiskadulla on tarkoitus jatkaa Skanssin koulun valmistumiseen asti. Valmistumisvuodeksi on kaavailtu 2023. Skanssin alueelle on kaavailtu päiväkodin ja peruskoulun käsittävä kokonaisuus, johon olisi tulossa myös muita kunnallisia palveluita. Monitoimitaloon tulisi myös Vasaramäen, Lausteen, Huhkolan ja Skanssin alueen yläkoulu. Päätöksiä asiasta on odotettavissa vuodenvaihteessa 2017/2018.

Myös Itäharjulle on kaavailtu päiväkodin ja peruskoulun käsittävä kokonaisuus, johon olisi tulossa muita kunnallisia palveluita. Rakennus voisi toteutua 2020-luvun jälkipuoliskolla.

Lisätietoja /

toimialajohtaja Timo Jalonen
rehtori Jyrki Välimäki