Euroopan urheiluviikon huipentaa perjantaina 29.9.2017 School Action Day ja Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan MIHI-messut Kupittaan urheiluhallissa ja piha-alueella klo 9–11 ja 12–14.

Tapahtumassa oppilaille ja opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksia päästä kokeilemaan erikoisempiakin liikuntalajeja nonstop-periaatteella toimivilla toiminnallisilla rastipisteillä. Mukana on esimerkiksi Turun Sirkuksen workshop, jossa ohjaajan opastuksella pääsee tutustumaan monenlaisiin sirkusvälineisiin ja -temppuihin. Lisäksi voi testata voimiaan ”voimalekalla” tai tasapainoaan ”rodeohärän” selässä. 13–19-vuotiaille suunnattu maksuton MIHI-palvelu tarjoaa MIHI-messuilla lajikokeiluina muun muassa koripalloa, rugbya, kuplafutista, baseballia, kamppailulajeja, keilailua ja pomppupatjan kokeilua.

Ohjelma liikuttaa 100 000 lasta ja nuorta

Euroopan urheiluviikon Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin. Ohjelmassa on 20 tapahtumaa, jotka liikuttavat lähes 100 000 lasta ja nuorta eri puolilla Suomea. Tapahtumat järjestetään yhteistyössä Liikkuva koulu -ohjelman alueellisten verkostojen kanssa. Tämän lisäksi monet paikalliset koulut järjestävät oppilaille toimintaa. Erityisesti tapahtumissa korostetaan osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kolmatta kertaa vietettävä Euroopan urheiluviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Viikolla kannustetaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Euroopan urheiluviikon 2017 viralliset avajaiset pidettiin Tartossa, Virossa Košicessa 23. syyskuuta. Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.–30. syyskuuta 2017. Urheiluviikon tunniste on #BeActive. Suomen kansallisena lähettiläänä toimii koripalloilija, Susijengin kapteeni Shawn Huff.

www.turku.fi/liikkuvakoulu
www.mihi.fi

Asiasanat: