Turun kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän varhaiskasvatuksen yhteistyö Föri-pulu tähtää pienten lasten kielenrikastuttamiseen ja yhteisöllisen kasvun kokemukseen. Kielenrikastamisprojekti Föri-pulun suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Kuva: Föri-pulu matkusti lautalla Viktorin sylissä.

Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kerhotoiminnan ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän päiväkerhojen lapset lausuivat itse tekemiään runoja suomen ja ruotsin kielellä Föri-lautalla tiistaina 3.10.

Kuva: Föri-pululle nostettiin malja lentoonlähdön kunniaksi.

Runot herättivät Föri-pulun pesästään viemään runojen sanomaa ympäri Turkua ja miksei toiselle puolella koko maailmaa. Kielenrikastamisprojekti Föri-pulun suojelijana toimii opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, jonka lähettämä tervehdys luettiin lapsille.

Kuva: Runolaatikkoon saa tuoda omia loruja, josta ne lähtevät maailmalle.

Föri-pulun kotipesä Turun kaupunginkirjastoon Saagaan

Pieni pulu harmaasulkainen

osasi yhden pienen laulun

ja sen ystävä kirjavakaulainen

maalasi laulusta suuren taulun

Tarkoituksena on, että runot ja lorut lähtevät eteenpäin ilahduttamaan kaikkia turkulaisia. Turun kaupunginkirjastolle tulee lastenosastolle Saagaan Föri-pulun koti – linnunpönttö, jonne lapset voivat yhdessä vanhempiensa kanssa viedä oman runonsa. Vastaavasti linnunpöntöstä saa ottaa mukaansa lasten tuottamia runoja, ja näin yhteisöllinen kokemus jatkaa kulkuaan eteenpäin.

Föri-pulun matkaa voi seurata Turun kaupungin sivistystoimialan ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sosiaalisen median kanavissa. Omia runoja ja kuvia korteista voi jakaa tunnisteella #Föripulu.

Föri-pulun tarina ja kaikki materiaali on löydettävissä osoitteesta www.turku.fi/pulu.

Kuva: Föri-pulu suuntaa seuraavaksi Turun kirjamessuille.