Portsakodissa vietetään jälleen iäkkäiden valtakunnallista ulkoilupäivää. Tällä kertaa päivänä on perjantai 6.10.2017. Ohjelmassa näkyy myös Suomen 100-vuotisjuhlinta. Mukana menossa ovat henkilökunnan ja asukkaiden ohella lähihoitajaopiskelijat.

Lisätiedot:

Perinteisesti vanhustenviikon torstaina, tänä vuonna 6.10., vietetään iäkkäiden valtakunnallista ulkoilupäivää. Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanja huipentuu ympäri Suomea järjestettäviin ulkoilutapahtumiin. Yhdessä #ilmanikärajaa

Voimaavanhuuteen

 

Portsakodin ikulkoilupäivä ”Portsakoti liikkuu”

pe 6.10. klo 13.00–14.30

Tilaisuuden avaa ja avauspuheenvuoron pitää Vanhuskeskus 4:n päällikkö Riitta Karjalainen. Avauksen jälkeen lämmitellään yhdessä. Alkuverryttely tehdään Fröbelin palikoiden Huugi Guugin tahtiin Portsakodin henkilökunnan ja asukkaiden kanssa.

Noin 30 lähihoitajaopiskelijaa Turun AKK:sta ja Turun ammatti-instituutista tulee avustamaan ulkoilussa.

Ulkoilua, pyöräilyä, haravointia, omenapiirakkaa…

Ohjelmassa ollaan syksyn sadonkorjuun tunnelmissa ja kerätään syksyn sadon hedelmät, jotka on lahjoittanut K-Supermarket Manhattan. Hedelmiä poimitaan Portsakodin takapihan puusta. Ja kun syksy on jo edennyt vauhdikkaasti, pitää muistaa myös haravoida puista pudonneet lehdet.

Ulkona olevissa liikuntapisteissä on huomioitu 100 vuotta täyttävä Suomi. Asukkaiden kanssa askarrellaan historia-aiheisia kysymyslappuja Suomi-teemalla, joita kiinnitellään ilmapalloihin Portsakodin ympäristöön.

Ja toki poljetaan myös kamukyydeillä eli side by side -pyörällä. Paljon muutakin ohjelmaa on tulossa.

Kahvia ja omenapiirakkaa nautitaan ulkoilullisen iltapäivän päätteeksi.