Ambulanssi ja 112

Soita hätänumeroon 112 aina kiireellisissä hätätilanteissa, esimerkiksi silloin, kun kyseessä on äkillinen sairauskohtaus, tajuttomuus tai hengenvaara. Jos olet epävarma, onko kysymys hätätilanteesta, on aina parempi soittaa ja kysyä. Hätäkeskuksen päivystäjät osaavat arvioida, millaista apua tarvitaan.

Jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat ensisijaisesti arkisin klo 8.00 - 15.30 postinumeroiden mukaisesti omilla terveysasemillaan. Terveysasemien ajanvaraukset voit tehdä omalta terveysasemaltasi.

Ellet ole varma, mitä sinun tulisi tehdä, ota yhteyttä sairaanhoidon puhelinneuvontaan tai yhteispäivystykseen.

Varanumero soitettaessa matkapuhelimella 02-verkon ulkopuolelta on 02 231 4543. Puhelusta veloitetaan paikallispuhelumaksu.

Kuulovammaisille tarkoitettu hoidontarpeen arviointi, neuvonta ja ajanvaraus terveysasemille virka-aikana tekstiviestillä numeroon 044 907 3824.

Turun alueen yhteispäivystys palvelee ympäri vuorokauden

Tyksin T-sairaalassa sijaitsevassa Turun alueen yhteispäivystyksessä hoidetaan äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita erikoissairaanhoitoa vaativia potilaita kaikkina vuorokauden aikoina. Terveyskeskuspäivystys on keskitetty Turussa Tyksin T-sairaalaan.